Sari direct la conținut

Dan Nica, explicații despre „retragerea” Dianei Șoșoacă, despre care vorbea miercuri: „Aflasem de la cei din cercul ei că a luat decizia de a nu mai candida”

HotNews.ro
Dan Nica, Foto: AGERPRES
Dan Nica, Foto: AGERPRES

Europarlamentarul PSD Dan Nica a vorbit despre „retragerea” Dianei Șoșoacă încă de miercuri, dinainte ca aceasta să-și depună candidatura. Într-o postare pe Facebook, Nica susține că afirmațiile sale nu aveau legătură cu o posibilă invalidare a candidaturii de către Curtea Constituțională, ci cu discuții pe care Șoșoacă le-ar fi avut cu George Simion.

„Mă uit cu uimire la declarațiile disperate ale celor de la PNL în contextul deciziei CCR în cazul Șoșoacă și la încercarea de a lega acest caz de o declarație făcută de mine la o emisiune de televiziune în care se discuta despre șansele candidaților la președinția României!”, a scris Dan Nica pe Facebook.

Nica invocă negocieri între Șoșoacă și Simion

Acesta susține că afirmațiile sale făcute într-o emisiune la Antena 3 erau bazate pe informații legate de negocieri pe care Diana Șoșoacă și George Simion le-ar fi avut privind retragerea primeia din cursa prezidențială și susținerea liderului AUR.

„Eu aflasem în acea zi, la Bruxelles, de la cei din cercul doamnei Șoșoacă, că aceasta a luat decizia de a nu mai candida, în contextul negocierilor cu George Simion pentru sprijinul candidaturii la președinția României. Ulterior, aceste negocieri au eșuat și doamna Șoșoacă a decis să-și depună candidatura”, afirmă Dan Nica.

El spune că nu există vreun motiv care să lege afirmațiile sale de decizia prin care Curtea Constituțională a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă.

„De aici și până la speculațiile celor de la PNL care încearcă să inventeze o legătură cu decizia CCR de sâmbătă nu pot decât să înțeleg ca sunt disperați pentru că domnul Ciucă stă prost în sondaje, dar poate puțină onestitate față de români cred că s-ar putea să-i ajute”, a conchis Nica.

„Una dintre mișcările foarte interesante”

Europarlamentarul PSD Dan Nica vorbea, în 2 octombrie, la Antena 3, despre „retragerea” Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni. Întrebat la ce se referă, inițial a răspuns: „Așa am citit”.

Miercuri, la momentul la care Nica făcea aceste declarații într-o emisiune la Antena 3, Diana Șoșoacă nici nu își depusese candidatura la alegerile prezidențiale. Diana Șoșoacă, europarlamentar și Diana Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, şi-a depus joi candidatura la Biroul Electoral Central.

Sâmbătă seară, Curtea Constituțională a admis două contestații la candidatura Dianei Șoșoacă și a scos-o din cursa prezidențială. Decizia CCR este obligatorie, iar Șoșoacă nu mai are nicio cale de atac.

Ce a spus Dan Nica, în emisiunea de miercuri, 2 octombrie, de la Antena 3:

– Dan Nica: Stați să vedem retragerea doamnei Șoșoacă ce efect va avea.
– Mihai Gâdea: Credeți că se va retrage?
– Dan Nica: Probabil că zilele următoare.
– Mihai Gâdea: Așa știți dumneavoastră?
– Dan Nica: Așa am citit.
– Bogdan Chiriac: Dar face o alianță cu domnul Simion sau se retrage pur și simplu?
– Dan Nica: Da
– Mihai Gâdea: Da, ce?
– Dan Nica: Deci, va fi una dintre mișcările foarte interesante din aceste zile.

Imaginile din emisiune au fost publicate inițial de G4Media.

INTERVIURILE HotNews.ro