Sari direct la conținut

Rusia va numi un nou ambasador în SUA. Kremlinul respinge speculațiile că relațiile diplomatice vor fi retrogradate

HotNews.ro
Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei in SUA, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images
Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei in SUA, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Actualul ambasador Anatoly Antonov a declarat în iulie că mandatul său, început în 2017, se apropie de final, iar luni Kremlinul a anunțat va fi numit un nou ambasador, respingând speculațiile conform cărora relațiile cu Washingtonul ar fi în curs de degradare la sfârșitul mandatului actualului trimis, relataeză Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin nu are în plan momentan să-l reprimească pe Antonov, dar a adăugat că un ambasador are posibilitatea de a raporta zilnic președintelui.

Întrebat dacă întoarcerea lui Antonov indică faptul că relațiile cu Washingtonul sunt în curs de degradare, Peskov a repins această variantă.

„Nu, desigur, un ambasador va fi numit în timp util”, a precizat Dmitri Peskov.

Confruntarea actuală dintre Rusia și Occident cu privire la Ucraina este fără precedent în istorie, iar o greșeală ar putea duce la o catastrofă, a declarat joi un diplomat rus de rang înalt, întrebat despre comparațiile cu criza rachetelor cubaneze din 1962.

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, cel mai mare război terestru din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, a declanșat o confruntare majoră între Rusia și Occident, iar oficialii ruși spun că acesta intră acum în cea mai periculoasă fază de până acum.

INTERVIURILE HotNews.ro