Sari direct la conținut

Învățătoare din Prahova, cercetată pentru purtare abuzivă după ce a tras de păr un elev. În fața poliției, a spus că elevul era sfidător

HotNews.ro
Școală, Foto: David Leonard Bularca / HotNews
Școală, Foto: David Leonard Bularca / HotNews

Incidentul a avut loc în Şcoala Gimnazială din satul Măneciu Ungureni din județul Prahova, iar mama copilului, aflat în clasa a treia, a sesizat fapta la poliției. Chemată la audieri, învățătoarea a recunoscut că l-a tras de păr pe elev dar l-a acuzat că a avut o „atitudine sfidătoare la adresa sa”, relatează news.ro.

Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, poliția a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă pe numele învățătoarei.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au fost sesizaţi, la data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 13.30 de către o femeie, din comuna Măneciu, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost agresat fizic de către învăţătoarea sa, în timpul orelor de curs. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că învăţătoarea, de 65 de ani, la data de 16 septembrie, l-ar fi tras de păr pe copil din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematică”, a transmis, luni, IPJ Prahova.

La audieri, cadrul didactic a motivat că elevul era nemulțumit, după ce a dat un test la matematică pentru care nu era pregătit, și a avut o „atitudine sfidătoare”.

De partea cealaltă, mama copilului susţine că fiul său nu a greşit cu nimic, ci doar a îndoit foaia de hâtrie folosită pentru susţinerea testului.

INTERVIURILE HotNews.ro