Sari direct la conținut

Un bărbat din Rusia, arestat sub acuzația că a „constrâns angajații să întrețină relații homosexuale pentru a adera la cultul diavolului”

HotNews.ro
Mars LGBT in Rusia in 2010, Foto: Dmitry Lovetsky / Associated Press / Profimedia Images
Mars LGBT in Rusia in 2010, Foto: Dmitry Lovetsky / Associated Press / Profimedia Images

Directorul unui centru medical din Rusia a fost arestat și acuzat că este „satanist” pentru că a „încurajat relațiile homosexuale”, a informat luni presa rusă, relatează AFP.

Potrivit serviciilor de securitate ruse (FSB), citate de agenția de știri de stat Ria Novosti, acest bărbat care lucrează în orașul UlIanovsk, la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova, este „un adept al satanismului”.

„El a încurajat ideea relațiilor homosexuale între subalterni ca mijloc de aderare la cultul diavolului”, a adăugat agenția, precizând în continuare că „a încurajat cetățenii să adopte acest cult pentru a obține prosperitate financiară și progres în carierele lor.

Acest bărbat este acuzat oficial de „constrângere la comiterea de acte sexuale” și „participare la activitățile unei organizații extremiste” și riscă până la șase ani de închisoare, potrivit presei ruse.

De la atacul pe scară largă asupra Ucrainei din februarie 2022, Rusia a luat o multitudine de măsuri menite să pedepsească „propaganda LGBT”, ca parte a unei politici din ce în ce mai conservatoare.

Curtea Supremă a interzis la sfârșitul anului 2023 ceea ce descrie drept „mișcarea internațională LGBT”, descrisă drept „extremistă”, o formulare vagă care deschide ușa unor pedepse grele cu închisoarea pentru personale de altă orientare decât cea heteronormativă.

Parlamentul a interzis, de asemenea, adoptarea de copii ruși de către cetățenii țărilor care permit tranziția de gen în septembrie și intenționează să interzică promovarea stilului de viață „fără copii”.

INTERVIURILE HotNews.ro