Sari direct la conținut

Cum arată un apartament de 3 camere dintr-un bloc de la 1942, amenajat cu 25.000 euro

HotNews.ro
Cum arată un apartament de 3 camere dintr-un bloc de la 1942, amenajat cu 25.000 euro

Limitările de buget nu sunt întotdeauna un lucru rău când vine vorba de amenajarea unui spațiu și asta pentru că ești forțat de circumstanțe să găsești soluții la care nu te-ai fi gândit altminteri. Arhitecta Ioana Corbu de la studioul Aproape 6 e de părere că astfel de constrângeri îți testează creativitatea, și că rezultatele obținute în situații complexe pot fi, de multe ori, peste așteptări. Și ea a fost nevoită să jongleze cu un buget restrâns în amenajarea unui apartament cu trei camere din București. Provocarea a fost să obțină un decor elegant și practic, fără să depășească suma de 25.000 euro.

Apartamentul se află în clădirea H139 de pe Calea Victoriei, o clădire simbol a Capitalei, consolidată și renovată integral în 2021. Imobilul are o istorie îndelungată, fiind construit între anii 1938 – 1942 de arhitectul Arghir Culina, una dintre marile personalități ale arhitecturii românești antebelice și interbelice.

Tema de la care a pornit amenajarea a fost crearea unei legături interior/exterior. Beneficiarii și-au dorit ca interiorul să păstreze emblematicul stil Art Deco, ce definește arhitectura clădirii. Proiectul a durat aproape un an și a presupus intervenții pe partea de mobilare a spațiului, pe finisaje și pe elemente de detaliu.

Bucătăria și livingul sunt organizate sub forma unui open space.

„Apartamentul este amenajat pentru închiriere ulterioară, așa că am pornit de la ideea de a crea un decor luxuriant care să facă trimitere la arhitectura deosebită a clădirii în care se află”, spune arhitecta Ioana Corbu.

Șantierul s-a axat mai mult pe mobilarea spațiului și personalizarea pereților.
În momentul începerii proiectului, apartamentul era finisat la alb.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro

INTERVIURILE HotNews.ro