Sari direct la conținut

Punctajul intern al PNL – fraudarea alegerilor. „Nu putem lăsa la cheremul PSD întregul proces electoral”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

HotNews.ro a obținut un document intern al PNL în care comunicatorii liberali sunt învățați ce să transmită pe rețelele de socializare după ce Nicolae Ciucă a anunțat, luni seară, ruperea coaliției cu PSD, dar rămânerea miniștrilor liberali în guvern „pentru a împiedica abuzurile PSD”.

Mesajele sunt transmise cu titlul de „recomandare” pentru principalii comunicatori care vorsă posteze pe rețelele de socializare. Astfel de mesaje sunt primite zilnic de vectorii de imagine ai partidului, dar ultimul punctaj intern este considerat important din cauza relației tensionate cu partenerii de guvernare.

„Un pericol pentru democrație”

„PSD este un pericol pentru democrație”, se precizează într-un prim mesaj, iar social-democrații sunt descriși drept „un partid flămând de putere care caută tot timpul să profite de partenerii săi”.

Mai mult, liberalii trebuie să își acuze partenerii de guvernare că „subminează democrația” după decizia Curții Constituționale de respingere a candidaturii Dianei Iovanivici-Șoșoacă.

Se remarcă însă un punct interesant legat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare și prezidențiale.

„PNL nu poate lăsa la cheremul PSD întregul proces electoral. MAI și Ministerul Justiției (conduse de miniștri PNL – n.r.) sunt instituții cheie, prin care se asigură corectitudinea alegerilor. Miniștrii liberali se vor asigura că PSD nu fură alegerile”, se arată în documentul intern al PNL.

Este prima mențiune din tabăra PNL despre o posibilă fraudare a alegerilor de la sfârșitul anului, în condițiile în care liberalii se află la guvernare cu PSD de peste doi ani, într-o coaliție garantată de președintele Klaus Iohannis.

USR, Mircea Geoană, candidat independent la prezidențiale, și AUR au reclamat posibile fraude la alegerile parlamentare și prezidențiale din noiembrie și decembrie.

„Un staff tehnic

Comunicatorii liberali sunt învățați să explice și cum va funcționa în continuare guvernarea dacă PNL nu pleacă de la Palatul Victoria, iar Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu își mai vorbesc.

„Deciziile de la guvernare vor fi coordonate de către un staff tehnic desemnat să rezolve problemele de guvernare. În plus, pentru asigurarea guvernării există un viceprim-ministru din partea PNL, miniștrii din guvern, dar și secretarul general al PNL”, este mesajul pe care trebuie să îl transmită liberalii când sunt întrebați despre guvernare.

Punctajul reia mai multe teme din discursul lui Nicolae Ciucă precum cele că „democrația în România este pusă sub un mare semn de întrebare” după decizia CCR, iar „PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid stat”.

Liberalii au acuzat PSD că se află în spatele deciziei CCR în cazul candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă, deoarece 5 din cei 4 judecători constituționali care au votat „pentru” au fost propuși la Curte de către social-democrați.

CITEȘTE ȘI: PSD, „apel la PNL să revină la masa Coaliției și să se comporte responsabil”: Ar putea fi pus în postura de a-și sancționa propriii miniștri

INTERVIURILE HotNews.ro