Sari direct la conținut

Judecătoria Sectorului 5 l-a validat pe Vlad Popescu Piedone  în funcția de primar al Sectorului 5

HotNews.ro
Vlad Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, alături de tatăl său, Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Vlad Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, alături de tatăl său, Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Judecătoria Sectorului 5 l-a validat, miercuri, pe Vlad Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5 al Capitalei. Cu decizia instanței, Vlad Popescu Piedone trebuie să meargă la Primăria Sectorului 5, apoi Prefectul trebuie să convoace ședința de Consiliu Local pentru depunerea jurământului. Vlad Popescu Piedone este băiatul lui Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5.

“Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 5 Bucureşti, obţinut de domnul Vlad Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 5 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 5, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se menționează în decizia emisă de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, publicată pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Vlad Popescu Piedone, candidatul PUSL, a câştigat alegerile, potrivit datelor finale ale AEP, cu 44% din voturile exprimate.

În vârstă de 35 de ani, Vlad Popescu Piedone este băiatul lui Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5. Și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sectorului 5 încă de când tatăl său era în închisoare. Este căsătorit și are doi copii.

În ceea ce privește studiile, Vlad Popescu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității Titu Maiorescu din București, în anul 2012. Din 2020 este deputat, fiind ales pe listele PSD.

Înainte de a fi deputat a fost consilier în domeniul vânzărilor și promovării la Urban și a lucrat în industria HORECA.

În ceea ce privește viața politică, din mai 2021 este președintele filialei Suceava a Partidului Puterii Umaniste (social – liberal ) – PPU. În perioada 2020-mai 2021 a fost președintele Filialei PPU Sector 5.

Potrivit declarației de avere, Vlad Popescu Piedone are 5 terenuri în intravilan, în București și Ilfov, deținute împreună cu soția sau sora sa. Toate au fost primite prin contract de donație.

În declarația de avere mai apar o casă și 3 apartamente, la fel, deținute împreună cu soția sau sora, dobândite prin moștenire sau donație, dar și 6 mașini de epocă, acestea fiind trecute înainte pe numele tatălui – Cristian Popescu Piedone.

În ultimul an a vândut două mașini, din vânzare încasând aproape 38.000 de euro. În bancă, Piedone jr are un depozit de circa 200.000 euro.

Vlad Piedone a încasat anul trecut 132.618 lei din salariul de deputat, iar soția lucrează ca economist la Kebap Shop – de unde a încasat 20.072 lei.

INTERVIURILE HotNews.ro