Sari direct la conținut

Radu Mazăre, audiat în dosarul sportivelor obligate de antrenor să se prostitueze: „Nu erau genul meu, aveau un picior gros cât trunchiul meu”

HotNews.ro
Radu Mazăre la ieșirea din penitenciar, Foto: Inquam Photos / George Călin
Radu Mazăre la ieșirea din penitenciar, Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre este audiat de DIICOT în dosarul în care antrenorul lotului național de bob și sanie este acuzat de procurori că a obligat trei sportive să se prostitueze. Mazăre a susținut, conform G4Media și presei locale, că tinerele nu erau „genul lui”, pentru că „aveau un picior gros cât trunchiul” său.

Frații Radu și Alexandru Mazăre au fost chemați la audieri de către procurori, fiind suspectați că au profitat de trei dintre sportivele lotului național de bob, scriu Replica Online și Cuget Liber.

La intrarea la audieri la DIICOT Constanța, Radu Mazăre a spus că a fost chemat în calitate de martor, că îl cunoaște pe antrenor și că l-a și văzut cu două dintre sportive.

El le-a declarat jurnaliștilor că fetele „nu erau genul lui”.

„Nu erau genul meu, aveau un picior gros cât trunchiul meu și știți cu ce fete mă întâlneam”, a susținut Mazăre, conform G4Media, Replica Online și Cuget Liber.

Fostul primar al Constanței a fost pus în libertate în mai 2024, fiind eliberat condiţionat. Radu Mazăre s-a aflat în penitenciar din mai 2019, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive – una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare în dosarul Polaris.

Acuzații grave la adresa antrenorului lotului de bob și sanie

Antrenorul lotului de bob și sanie, Paul Neagu, este cercetat de DIICOT pentru trafic de persoane în formă continuată, complicitate la trafic de persoane în formă continuată și influențarea declarațiilor. Vizat în acest dosar este și omul de afaceri din Constanța Nassar Ghaleb, supranumit „regele lipiilor”.

Potrivit unui comunicat DIICOT, „în perioada 2013 – 2019, suspectul, în calitate de antrenor al unui lot național feminin de sporturi de iarnă, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, a recrutat trei persoane vătămate, prin abuz de autoritate și inducere în eroare, cu privire la obținerea unor perfomanțe sportive interne și internaționale, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției.”

Astfel, acesta le-a adăpostit pe victime în incinta sediului social aparținând unui centru sportiv situat în Municipiul Constanţa, și le-a transportat în țară și în străinătate, respectiv în mai multe locații din municipiul Constanța precum și pe teritoriul Germaniei, Principatului Monaco și Letoniei.

„Astfel, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de atașamentul emoțional și ulterior de starea de sănătate psihică precară, suspectul le-a constrâns fizic și moral să întrețină acte sexuale cu persoane de sex masculin, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului național feminin de sporturi de iarnă”, afirmă procurorii.

Miercuri, procurorii DIICOT au făcut percheziții în acest dosar. Antrenorul nu a fost găsit la percheziții, fiind plecat din țară. Contactat de Digi 24, el a respins acuzațiile.

INTERVIURILE HotNews.ro