Sari direct la conținut

USR nu mai speră la susținerea moțiunii de către PNL: „Era singura soluție pentru a schimba guvernul”

HotNews.ro
Cristina Pruna, Foto: Inquam Photos / George Călin
Cristina Pruna, Foto: Inquam Photos / George Călin

Purtătoarea de cuvânt a USR, Cristina Prună, acuză PNL de ipocrizie, după ce liberalii au avut ocazia să semneze moţiunea de cenzură care să îi „rupă” de PSD, însă au refuzat, transmite Agerpres. Reproșul survine după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că inițierea unei moțiuni de către USR este un demers „absolut lipsit de sens”.

„Nu putem vorbi de o despărţire dintre PNL şi PSD atât timp cât rămân agăţaţi de funcţii şi de putere. PNL îşi dovedeşte, din nou, dubla măsură şi ipocrizia. Nu poţi să pretinzi că protejezi românii de abuzuri, dar continui să faci parte din guvernul care creşte taxele, păstrează pensiile speciale şi a politizat fiecare instituţie din acest stat. Dacă voiau să iasă din acest cerc vicios, puteau să semneze moţiunea USR”, a declarat Cristina Prună, conform unui comunicat al USR.

Reproșuri aduse PNL

USR arată că susținerea liberalilor pentru moțiune era esențială pentru schimbarea cabinetului condus de Marcel Ciolacu,

„Era singura soluţie pentru a schimba guvernul care a mărit taxele, care i-a sărăcit pe români şi care a organizat catastrofal, cu Toni Greblă la butoane, alegerile din 9 iunie. Puteam găsi soluţia democratică de a lăsa oameni oneşti, fără jocuri de partid în spate, să organizeze următoarele scrutine. PNL nu îşi doreşte asta”, se arată în comunicat.

Prună susține că PNL va primi 1,8 miliarde de lei din Fondul de Rezervă pentru primării şi consiliile judeţene, iar acesta este motivul pentru care liberalii au ales să rămână la guvernare.

„E clar, ipocrizia PNL-ului condus de Iohannis şi de Ciucă merge mai departe. Le-am dat ocazia să semneze moţiunea care-i rupe de PSD, dar au refuzat, le-am dat ocazia să arate cu fapte, nu cu declaraţii ridicole prin studiourile TV, că îşi doresc ce e mai bine pentru România, nu doar pentru activul de partid. Au refuzat. PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă a ales PSD şi nu românii!”, a conchis Cristina Prună.

PNL a spus „pas” invitației USR

După ședința de joi a Biroului Politic Național, Nicolae Ciucă a susținut, din nou, că PNL a decis să guverneze în continuare cu PSD, „pentru că vom putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare”.

Întrebat despre solicitarea Elenei Lasconi ca PNL să semnneze și să voteze moțiunea de cenzură pregătită de USR, Ciucă a susținut că un astfel de demers nu are sens: „Solicitare absolut politicianistă pentru că, în momentul de faţă, oricine trebuie să se uite la două lucruri exacte: cifrele parlamentare prin care să putem să ducem la bun sfârşit un astfel de demers şi timpul rămas până la momentul în care intră în procedură, se finalizează şi vin alegerile parlamentare. Ca atare, este absolut lipsit de sens”.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Elena Lasconi, a anunţat miercuri că moţiunea de cenzură USR este scrisă şi a făcut un apel la toate forţele politice democratice să o semneze.

„Facem un apel către toate forţele politice democratice parlamentare să semneze această moţiune de cenzură, numită „Democraţia – în pericol. Economia – distrusă. Românii – sărăciţi. Guvernarea Ciolacu trebuie să se încheie! Nu tot ei!”. Un mesaj special pentru domnul Ciucă şi colegii săi din PNL: aveţi acum şansa de a arăta tuturor dacă sunteţi cu românii sau sunteţi cu Ciolacu. Şi atenţie: nu poţi fi şi cu românii, şi cu PSD în acelaşi timp”, a scris preşedintele USR, pe pagina sa de Facebook.

INTERVIURILE HotNews.ro