Sari direct la conținut

VIDEO Ciucă, întrebat dacă PNL va vota moțiunea de cenzură a USR: Solicitare politicianistă, demers lipsit de sens

HotNews.ro
VIDEO Ciucă, întrebat dacă PNL va vota moțiunea de cenzură a USR: Solicitare politicianistă, demers lipsit de sens
Nicolae Ciucă, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, la Palatul Parlamentului, 10 octombrie 2024. Foto: Agerpres

Biroul Politic Național al PNL a decis, în ședința de joi, „întreruperea dialogului politic” cu PSD, dar rămânerea la guvernare alături de partidul condus de Marcel Ciolacu. Întrebat dacă liberalii vor semna și vota moțiunea de cenzură a USR, așa cum a cerut Elena Lasconi, Ciucă a spus că este o „solicitare absolut politicianistă” și un „demers absolut lipsit de sens”.

„Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştrii şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare”, a declarat Ciucă la finalul şedinţei conducerii PNL care a avut loc la Parlament.

Ciucă a susținut, din nou, că PNL a decis să guverneze în continuare cu PSD, „pentru că vom putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare”.

Întrebat despre solicitarea Elenei Lasconi ca PNL să semnneze și să voteze moțiunea de cenzură pregătită de USR, Ciucă a susținut că un astfel de demers „este absolut lipsit de sens”: Solicitare absolut politicianistă pentru că, în momentul de faţă, oricine trebuie să se uite la două lucruri exacte: cifrele parlamentare prin care să putem să ducem la bun sfârşit un astfel de demers şi timpul rămas până la momentul în care intră în procedură, se finalizează şi vin alegerile parlamentare. Ca atare, este absolut lipsit de sens”.

O reacție la decizia conducerii PNL a avut Marcel Ciolacu, care a menționat, într-o conferință de presă, că „nu judecă pe nimeni, respect acest lucru”.

„Suntem în campanie electorală. Eu nu judec pe nimeni, constat, respect acest lucru. Respect deciziile. Pe mine mă interesează un lucru fundamental. Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală”, a declarat premierul.

INTERVIURILE HotNews.ro