Sari direct la conținut

Senatorul Eugen Pîrvulescu, dus la DNA. A fost în PNL și a trecut în echipa lui Geoană

HotNews.ro
Senatorul Eugen Pîrvulescu, dus la DNA. A fost în PNL și a trecut în echipa lui Geoană
Senatorul Eugen Pîrvulescu, dus la DNA. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost dus la DNA, vineri dimineață, iar surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vizat pentru infracțiunea de instigare la trafic de influență. Este al doilea dosar pe care senatorul, fost lider al PNL Teleorman, îl are la DNA.

Senatorul Pîrvulescu, aflat la al doilea mandat, a plecat din PNL și s-a alăturat recent echipei candidatului la prezidențiale Mrcea Geoană.

Eugen Pîrvulescu a ajuns la sediul DNA. El le-a spus jurnaliștilor, la intrare, că nu ştie de ce a fost adus în faţa anchetatorilor, conform Agerpres.

Parlamentarul este suspectat de instigare la trafic de influență, într-un alt dosar decât cel care a fost trimis în judecată în urmă cu doi anim conform surselor citate.

Inițial, informația a fost publicată de G4Media.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a fost trimis în judecată de DNA în 2022, procurorii acuzându-l că ar fi încercat să aranjeze un concurs la Serviciul de ambulanță.

Ce scrie în rechizitoriul procurorilor DNA:

  • „În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
  • De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).
  • După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție”

Infracțiunile pe care le-ar fi săvârșit Eugen Pîrvulescu sunt defolosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Eugen Pîrvulescu, ales pe listele PNL

Pîrvulescu a fost ales în 2020 pe listele PNL și este la al doilea mandat.

Senatorul liberal Eugen Pîrvulescu a anunţat la începutul săptămânii în şedinţa de plen că va activa ca independent, potrivit Agerpres.

„Vreau să mulţumesc, în mod deosebit, colegilor senatori PNL, în ultimii patru ani de zile, precum şi celorlalţi, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberală. Mă dezafiliez din Grupul Naţional Liberal, senatorilor liberali, şi voi activa ca independent începând de astăzi„, a transmis Pîrvulescu.

El anunțase că se alătură echipei lui Mircea Geoană

Pîrvulescu dădea vina pe actuala conducere a filialei județene Teleorman, pusă de Nicolae Ciucă și Lucian Bode, că a „distrus o filială liberală puternică, destrămând toată munca noastră de 12 ani dedicată construcției acesteia”.

Printr-un comunicat de presă anunța luni că se va alătura lui Mircea Geoană și echipei sale, conform Ziarul Teleormanul.

„Eu rămân același om pe care l-ați cunoscut, un prieten devotat principiilor și valorilor după care m-am ghidat, atât în viața privată, cât și în viața politică.

Așa cum mulți dintre dumneavoastră nu cred, nici eu nu văd ca Nicolae Ciucă să aibă măcar capacitatea, darămite șansele, de a accede în turul II al alegerilor prezidențiale. În schimb, sunt convins că Mircea Geoană va câștiga alegerile prezidențiale.

De astăzi, mă alătur candidatului Mircea Geoană și echipei sale de campanie. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot și vă aștept pe 25 noiembrie să veniți alături de mine pentru susținerea lui Mircea Geoană în turul doi”, se arăta în comunicatul de presă.

INTERVIURILE HotNews.ro