Sari direct la conținut

VIDEO Un avion Tu-134 al armatei ruse a luat foc pe o bază aflată la peste 1200 km de granița cu Ucraina

HotNews.ro
VIDEO Un avion Tu-134 al armatei ruse a luat foc pe o bază aflată la peste 1200 km de granița cu Ucraina
Avion Tu-134 al armatei ruse în zbor - FOTO: Andrei Ozhegov | Dreamstime.com

Un avion de transport Tu-134 al armatei ruse a fost distrus de un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o bază militară, afirmă serviciul de informații al ministerului ucrainean al apărării (GUR).

„În noaptea de 12-13 octombrie 2024, un avion Tu-134 aparținând Regimentului 117 de aviație militară de transport al forțelor armate ale statului agresor a ars în Rusia. Incendiul devastator a izbucnit la aerodromul militar rusesc Orenburg-2, unde se afla baza avionului Tu-134”, potrivit unui comunicat de presă.

Aceste aeronave de construcție sovietică sunt folosite, în special, pentru transportul celor din conducerea Ministerului rus al Apărării”, a explicat GUR.

Serviciul de informații militar ucrainean nu și-a asumat responsabilitatea pentru distrugerea aeronavei, dar a ținut să precizeze în comunicat „că orice crimă împotriva poporului ucrainean va fi pedepsită în mod corespunzător.”

Aerodromul este situat la 6 kilometri sud-vest de Orenburg. Acest oraș rusesc se află la aproximativ 1.250 de kilometri de linia frontului din Ucraina și la 90 de kilometri nord de granița dintre Rusia și Kazahstan, notează Kyiv Independent.

Informația vine după ce Ucraina a efectuat o serie de lovituri împotriva bazelor aeriene în încercarea de a slăbi forțele aeriene ruse, ultima de acest fel având loc săptămâna trecută, când a fost atacat aerodromul militar rus Khanskaya din Republica Adîgheia.

foto articol: © Andrei Ozhegov | Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro