Sari direct la conținut

Un șofer din Rusia a strâns aproape 1.500 de contravenții rutiere într-un singur an: „A fost condus la biroul de recrutare militară”

HotNews.ro
Un șofer din Rusia a strâns aproape 1.500 de contravenții rutiere într-un singur an: „A fost condus la biroul de recrutare militară”
Imagine ilustrativă / Dreamstime

Un cetățean rus urmează să fie trimis pe front după ce autoritățile din Sank Petersburg au descoperit că acesta, proprietarul unui autoturism BMW Seria 3, a încălcat legislația rutieră de aproape 1.500 de ori într-un singur an, relatează TASS.

Anunțul a fost făcut luni de către Inspectoratul de Stat pentru Siguranța Traficului din Sankt Petersburg, care spune că situația a fost descoperită în cadrul unor filtre specializate de verificare a șoferilor care conduc mașini cu numere străine.

„’Recordmanul’ dintre mașinile oprite a fost un BMW din seria 3, înmatriculat în străinătate. S-a stabilit că proprietarul său a încălcat de 1.453 de ori regulile de circulație într-un an, acumulând amenzi de 363.000 de ruble (n.r. 3.452 de euro). Vehiculul a fost confiscat, iar șoferul a fost condus la biroul de recrutare militară, unde a fost înregistrat pentru serviciul militar”, se menționează într-un comunicat publicat luni de Direcția Generală a Ministerului de Interne al Rusiei.

Aceasta nu a oferit mai multe detalii despre șoferul în cauză și cum a fost posibilă identificarea unui număr atât de mare de contravenții pentru un singur participant la trafic.

În cadrul raidului, agenții de circulație au verificat aproximativ 1.500 de mașini cu numere străine. Conform unei baze de date speciale a poliției, șoferii acestora au comis un total de 2.361 de contravenții rutiere.

Majoritatea șoferilor opriți erau cetățeni ai țărilor din apropierea Rusiei, inclusiv din republicile baltice, potrivit sursei citate.

Pentru încălcări grave ale regulilor de circulație, au fost confiscate și duse la parcări speciale 91 de vehicule, iar 20 de mașini vor fi predate autorităților vamale pentru nerespectarea procedurii de import temporar, mai spune Ministerul Internelor de la Moscova.

Foto: ID 279996580 ©Konstantin GrigorevDreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro