Sari direct la conținut

VIDEO Mircea Geoană îi cere lui Marcel Ciolacu o dezbatere. „Știm că sondajele ne arată pe primele locuri”

VIDEO Mircea Geoană îi cere lui Marcel Ciolacu o dezbatere. „Știm că sondajele ne arată pe primele locuri”
Foto: Profimedia

Mircea Geoană, care candidează independent la alegerile prezidențiale, l-a provocat, marți, pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, la o dezbatere, care să aibă loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 18:00, la Grand Hotel București. 

„Astăzi, vreau să fac un apel public către contracandidatul meu, Marcel Ciolacu. Știm că sondajele ne arată pe primele locuri. Știu că aveți în spate un partid puternic, dar nu pot să nu constat că abilitățile pentru a conduce națiunea noastră lipsesc”, spune Mircea Geoană într-un videoclip publicat pe Facebook. 

El spune că „într-o democrație serioasă dezbaterea este esențială”. 

„Eu cred că trebuie să ne confruntăm ideile într-un mod deschis și transparent. Așadar, domnule Marcel Ciolacu, vă invit la o dezbatere 1 la 1. Dumneavoastră aduceți susținerea politică, iar eu voi aduce cunoștințele și expertiza necesare. Este o oportunitate pentru alegători de a ne vedea față în față și de a înțelege cu adevărat cine suntem și ce reprezentăm”, spune Geoană. 

Mircea Geoană spune că moderatorul dezbaterii va fi unul neutru, care poate fi ales de cele două echipe de campanie. Fostul secretar general adjunct al NATO a propus și o dată și o oră la care să aibă loc dezbaterea: sâmbătă, 19 octombrie, ora 18:00, la Grand Hotel București, sala Rapsodia. 

Potrivit celui mai recent sondaj privind alegerile prezidențiale, făcut de Verifield, la comanda USR, pe primul loc în intențiile de vot este Marcel Ciolacu – 23,4%, urmat de George Simion – 19,8%. Mircea Geoană se află pe locul trei, cu 17,2%, Elena Lasconi – 17,1, Cristian Diaconescu – 7,6%, Nicolae Ciucă – 6,2%, Kelemen Hunor – 3,8%.

INTERVIURILE HotNews.ro