Sari direct la conținut

Turcia cere să se treacă la „sancțiuni” împotriva Israelului

HotNews.ro
Hakan Fidan, ministrul turc de externe, Foto: Inquam Photos / George Călin
Hakan Fidan, ministrul turc de externe, Foto: Inquam Photos / George Călin

Timpul diplomației „a trecut”, a afirmat marți ministrul de externe al Turciei, Hakan Fidan, cerând să se treacă la „sancțiuni” împotriva Israelului, relatează AFP.

„Am depășit limitele cuvintelor, diplomației, politicii, am ajuns la capăt. Ne trebuie alte instrumente”, a spus ministrul turc la o conferință pe tema „viitorului Palestinei” desfășurată la Ankara.

„Trebuie să trecem la sancțiuni. Comunitatea internațională trebuie să ia măsuri legale, trebuie să boicotăm Israelul, (care) nu trebuie să mai primească niciun sprijin, în niciun domeniu”, a insistat el.

„Altfel, Israelul își va continua genocidul și masacrele în Gaza, tocmai pentru că nu plătește în prezent prețul economic, politic sau militar”, a continuat șeful diplomației turce, care și-a exprimat totodată îngrijorarea în cadrul conferinței că atenția internațională riscă să fie „deturnată de la Gaza” de atacurile israeliene asupra Libanului.

„Iar cei care susțin Israelul trebuie să plătească și ei prețul, pentru a înțelege că există limite la ceea ce fac”, a mai susținut el.

În primăvară, Turcia a rupt cea mai mare parte a legăturilor sale economice cu Israelul, însă o parte a opoziției acuză că țara continuă să aprovizioneze statul evreu cu petrol pe baza unor acorduri din trecut.

Marți, ministrul turc de externe Hakan Fidan l-a primit la Ankara pe omologul său iordanian Ayman Safadi, care a deplâns „neputința comunității internaționale” în condițiile în care extinderea războiului în Liban „împinge regiunea spre abis”.

INTERVIURILE HotNews.ro