Sari direct la conținut

Caz de sclavie la o fermă de animale din Covasna. Victimele, racolate din gări

HotNews.ro
Caz de sclavie la o fermă de animale din Covasna. Victimele, racolate din gări
Percheziții la o fermă de animale, unde șase persoane erau exploatate prin muncă. Sursă foto: IPJ Covasna

DIICOT a făcut miercuri dimineață percheziții la o fermă de animale din județul Covasna într-un dosar de trafic de persoane. Procurorii bănuiesc că șase persoane au fost racolate din gări și exploatate prin muncă. Trei suspecți urmează să fie audiați.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii de la Biroul Teritorial Covasna, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, au pus în aplicare, miercuri, 9 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Covasna şi Braşov, într-un dosar de trafic de persoane în formă continuată.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale. Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică”, potrivit IPJ Covasna.

Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Covasna și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

INTERVIURILE HotNews.ro