Sari direct la conținut

Piața Unirii a reintrat în patrimoniul Primăriei Capitalei după eroarea de la cadastru reclamată de Nicușor Dan: Vom sesiza organele de cercetare

HotNews.ro
Piața Unirii a reintrat în patrimoniul Primăriei Capitalei după eroarea de la cadastru reclamată de Nicușor Dan: Vom sesiza organele de cercetare
Nicușor Dan (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a rectificat cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. În luna iulie, acestea au fost trecute din greșeală în proprietatea Ministerului Mediului – Apele Române, a spus edilul.

„ Instituția Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmbovița și numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal sa ceară autorizații de lucrări pentru suprateran.  4 instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Primarul general spune că va sesiza organele de cercetare penală în legătură cu acest caz.

„În consecință, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente”, a declarat Nicușor Dan.

Primăria Sectorului 4 a început în noaptea de duminică spre luni lucrările de reabilitare la planșeul de la Unirii, în baza unei autorizații emise în regim de urgență de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță. Asta deși, edilul Sectorului 4, Daniel Băluță a anunțat cu câteva zile în urmă  că renunță la proiect deoarece primarul Nicușor Dan nu dă autorizație în regim de urgență pentru lucrări.

La rândul lui, Nicușor Dan a acuzat că autorizația emisă de Primăria Sectorului 3 a fost emisă ilegal, singura autoritate competentă să emită documentul fiind Primăria Capitalei. 

Primarul general a spus că nu a predat amplasamentul Primăriei Sectorului 4 și a venit să demoleze gardurile puse de Sectorul 4 pentru organizarea de șantier, deoarece aceasta ar fi fost amplasată ilegal pe terenul municipalității.  

Primarul Daniel Băluță a scos un extras de carte funciară în care se specifica că terenul este în administrarea Ministerului Mediului, și l-a acuzat pe Nicușor Dan de fals, deși Primăria Capitalei are în administrare și parcul și străzile de acolo și se ocupă de întreținerea lor, fapt dovedit de modificarea cărții funciare.

Într-un final, Nicușor Dan a reușit să demoleze gardurile, iar Băluță și-a retras echipa din șantier, la cererea premierului Marcel Ciolacu, aflat în plină campanie electorală. 

INTERVIURILE HotNews.ro