Sari direct la conținut

Cazul fraților ucigași Menendez: Lyle și Erik așteaptă o decizie care i-ar putea elibera din închisoare

HotNews.ro
Cazul fraților ucigași Menendez: Lyle și Erik așteaptă o decizie care i-ar putea elibera din închisoare
Lyle Menendez, stânga, și Erik Menendez, dreapta, în timpul unei audieri desfășurate la tribunalul din Beverly Hills, California, pe 12 aprilie 1991. FOTO: Kevork Djansezian / AP / Profimedia

Rudele lui Lyle și Erik Menendez, frații închiși pe viață pentru că și-au ucis părinții în urmă cu mai bine de trei decenii, au declarat miercuri că se întâlnesc cu procurorii pentru a solicita eliberarea lor, informează Reuters.

Cazul fraților Menendez a fost unul dintre cele mai mediatizate dosare de omor din istoria Statelor Unite.

Procurorul districtului Los Angeles, George Gascon, a declarat la începutul acestei luni că biroul său analizează noi dovezi care ar putea duce la eliberarea lor sau la un nou proces al fraților, care au declarat mult timp că și-au ucis părinții în casa lor din Beverly Hills din cauza abuzurilor sexuale pe care le-au îndurat din partea acestora.

Sora lui Jose Menendez cere eliberarea celor doi frați

„Îi implor pe procurori să pună capăt suferinței noastre prelungite și să-i elibereze pe Lyle și Erik”, a declarat Terry Baralt, sora în vârstă de 85 de ani a tatălui ucis în 1989, Jose Menendez, într-o declarație citită de fiica sa, Anamaria Baralt, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri.

Frații sunt condamnați la închisoare pe viață, fără eliberare condiționată, pentru uciderea părinților lor cu o pușcă în 1989.

Aproximativ 20 de membri ai familiei au fost prezenți la conferința de presă și au declarat că se vor îndrepta apoi spre biroul procurorului districtual pentru a le transmite procurorilor dorința lor ca frații Menendez să fie eliberați sau să beneficieze de un nou proces.

Anamaria Baralt și alți membri ai familiei au declarat că ei cred că frații au fost victimele unor abuzuri sexuale și că sistemul judiciar înțelege acum mai bine modul în care astfel de abuzuri ar putea determina oamenii să comită infracțiuni violente.

Ei au declarat că, dacă procesul fraților ar fi avut loc astăzi, cred că cei doi ar fi primit sentințe mai ușoare.

Procurorul „explorează toate căile” pentru a face dreptate

Biroul lui Gascon a afirmat într-o declarație de miercuri că a ascultat „rugămințile sincere” ale familiei Menendez și că „explorează toate căile de care dispune biroul nostru pentru a se asigura că se face dreptate”.

Gascon a declarat luna aceasta că ceea ce el a numit noi dovezi include o scrisoare pe care Erik Menendez ar fi scris-o cu opt luni înainte de crime, în care descria abuzurile.

Anchetatorii examinează, de asemenea, acuzațiile unui membru al formației pop Menudo din anii 1980, care susține că a fost abuzat de Jose Menendez, care era producător muzical. Aceste acuzații au fost făcute publice anul trecut în seria de documentare Peacock intitulată „Menendez + Menudo: Boys Betrayed”.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, un nou serial difuzat de Netflix a fost cel care a stârnit din nou interesul față de cazul celor doi frați.

Erik Menendez a criticat dur serialul Netflix, catalogându-l drept „necinstit” și „inexact”, acuzând de asemenea ceea ce el a numit „minciunile flagrante” care au alcătuit, în film, caracterizarea fratelui său mai mare, Lyle. Seria Netflix îl prezintă și pe Lyle ca abuzându-l pe fratele său mai mic, o „licență artistică” asumată de cineastul american Ryan Murphy, creatorul serialului.

În cadrul unui proces televizat în 1996, frații au declarat că au fost abuzați sexual de ambii părinți. Procurorii au susținut că cei doi voiau să moștenească averea de milioane de dolari a părinților lor.

INTERVIURILE HotNews.ro