Sari direct la conținut

VIDEO Partidul SENS, susținut de Nicu Ștefănuță, a strâns semnăturile necesare pentru a candida la parlamentare 

VIDEO Partidul SENS, susținut de Nicu Ștefănuță, a strâns semnăturile necesare pentru a candida la parlamentare 
Ana Ciceală. Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Fosta senatoare Florina Presadă și fosta consilieră locală Ana Ciceală, ambele plecate din USR, vor deschide listele unui nou partid pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Partidul Sănătate, Educație, Natură, Sustenabilitate” (SENS) a depus joi la Biroul Electoral Central peste 100.000 de semnături, număr necesar pentru a putea participa la alegeri. 

„Tocmai am ieșit de la BEC. Avem peste 100.000 de semnături validate, peste 100.000 de motive să fim recunoscători. Urmează astăzi să depunem și candidaturile în toate județele din țară și ne vedem cu toții în campanie. Mulțumim tuturor pentru sprijin, încredere, speranță, spiritul civic pe care l-ați dovedit, pentru listele de semnături pe care le-ați adus, pentru că ne ajutați să construim progresismul în România. Împreună, viitorul are sens”, se arată într-un videoclip publicat pe contul de Instagram al partidului. 

În luna septembrie, europarlamentarul independent și vicepreședintele Parlamentului European Nicu Ștefănuță a anunțat că susține acest partid în alegeri. Partidul se descrie ca fiind o „mișcare verde, progresistă și asumată”. 

Ana Ciceală și Florina Presadă, pe listele SENS

În videoclipul publicat joi de partid, apare și Ana Ciceală (ex USR), care a candidat la alegerile locale din acest an pentru funcția de primar al Sectorului 3. Ea deschide acum lista Partidului SENS la București, pentru Senat. 

Și Florina Presadă (fostă senatoare USR) se află pe listele SENS la București. Ea deschide lista la Camera Deputaților. 

SENS îl are ca președinte pe Andrei Macsut, care, conform site-ului partidului, este cercetător, activist politic și social și scriitor. 

„Românii își doresc o societate progresistă și armonioasă, care prioritizează crizele ecologice și sociale. Generația Egalitate alături de Nicu Ștefănuță și SENS își asumă misiunea de a construi un program politic comun, propunând candidați pentru alegerile parlamentare, reprezentând grupurile vulnerabile ignorate timp de 35 de ani”, arată aceeași sursă.

În programul SENS se regăsesc teme precum: locuințe sociale, terapie decontată, drepturile femeilor, drepturile comunității LGBT, spații verzi, schimbările climatice, educație, drepturile animalelor, incluziune și accesibilitate și altele.

INTERVIURILE HotNews.ro