Sari direct la conținut

VIDEO Ce partid susține Nicu Ștefănuță la alegerile parlamentare: „E rândul meu să-i susțin pe ei”

VIDEO Ce partid susține Nicu Ștefănuță la alegerile parlamentare: „E rândul meu să-i susțin pe ei”
Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Un partid nou înființat, denumit „Sănătate, Educație, Natură, Sustenabilitate” (SENS), are susținerea europarlamentarului Nicu Ștefănuță la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Nicu Ștefănuță a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din iunie, dar, explică el, „nu singur”, ci cu susținerea a 1.000 de voluntari. 

„Însă, pentru a face o schimbare reală în politica românească, este nevoie să fim mai mulți în politică. Dacă nu vrem să fim nevoiți să alegem între conservatori și foarte conservatori, România are nevoie repede de o mișcare progresistă, adevărată, care să facă diferența”, susține Ștefănuță. 

El spune că fără comunitatea sa de voluntari nu ar fi câștigat un nou mandat la Bruxelles: „Ei m-au susținut pe mine, iar acum e rândul meu să-i susțin pe ei”. 

Nicu Ștefănuță: „Tinerii merită să își facă vocea auzită”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță spune că tinerii trebuie să ajungă în Parlament pentru a se reprezenta așa cum își doresc. 

„De aceea, strâng semnături pentru un partid nou, verde și progresist care să mă ajute să fac tot ceea ce am promis: locuințe sociale, sănătate mintală decontată, transport public gratuit, egalitate pentru toți, indiferent de orientarea sexuală”, spune el. 

„În 9 iunie am trimis la Bruxelles un progresist din România. În decembrie, aducem tinerii în Parlamentul din București (…). Hai să contăm politic în România”, își încheie europarlamentarul mesajul. 

Cine conduce Partidul SENS

Partidul SENS îl are ca președinte pe Andrei Macsut, care, conform site-ului partidului, este cercetător, activist politic și social și scriitor. 

„Românii își doresc o societate progresistă și armonioasă, care prioritizează crizele ecologice și sociale. Generația Egalitate alături de Nicu Ștefănuță și SENS își asumă misiunea de a construi un program politic comun, propunând candidați pentru alegerile parlamentare, reprezentând grupurile vulnerabile ignorate timp de 35 de ani”, arată aceeași sursă.

INTERVIURILE HotNews.ro