Sari direct la conținut

„Îmi aleg părinții sau pe partenerul meu?” Ce facem când familia respinge partenerul ales de noi?

Motivele pentru care părinții ne resping partenerul pot varia foarte mult. Uneori, este vorba de diferențe culturale, religioase, economice sau sociale. FOTO: Shutterstock
Motivele pentru care părinții ne resping partenerul pot varia foarte mult. Uneori, este vorba de diferențe culturale, religioase, economice sau sociale. FOTO: Shutterstock

Alegerea unui partener de viață este una dintre cele mai intime și personale decizii pe care le putem lua. Însă ce facem când cei dragi, în special familia, nu aprobă această alegere? Este o situație delicată, încărcată de emoții puternice și provocări pe măsură. Iată cum putem proceda când familia respinge partenerul ales.

Cum se simte cel respins?

Pentru partenerul respins, sentimentele variază de la tristețe, frustrare, la neîncredere în propria valoare.

Faptul că nu ești acceptat de familia celui pe care o/îl iubești poate duce la confuzie, vinovăție, credințe negative cum ar fi „eu sunt cauza tensiunilor din familia voastră”, izolare emoțională sau chiar dorința de a încheia relația atunci când presiunea exterioară este prea mare.

Drumul acesta sinuos conduce de cele mai multe ori la ură și revoltă față de cei care nu îți permit să fii alături de persoana iubită. Amintiți-vă când erați mici și cineva vă fura sau vă strica jucăria preferată. Erați furioși și percepeați acest gest ca fiind nedrept. Exact așa este și acum. Chiar dacă ne raportăm la adulți maturi, emoția rămâne la fel de intensă. Diferența este că acum dispunem de un arsenal de instrumente emoționale care ne pot ajuta să gestionăm corect astfel de situații.

În ambele cazuri, ești pus într-o situație în care ceva sau cineva drag ție este subminat sau „furat”, ceea ce declanșează un sentiment de pierdere și nesiguranță. Să nu uităm că, în sufletul nostru tot copii suntem și avem nevoie de multă iubire și acceptare.

Cum ne simțim când partenerul este respins?

În acest caz, impactul emoțional poate fi devastator. Te simți prins între două forțe puternice: iubirea pe care o porți partenerului și loialitatea față de familie. Oare loialitatea față de familie este nelimitată și necondiționată? E o întrebare la care merită să reflectăm cu toții.

Din păcate, este un conflict intern dureros constant, ce poate duce la nesiguranță, stres și chiar vinovăție. Gânduri de genul „Îi aleg pe ei sau pe partenerul meu?” sau „De ce nu pot să fie toți fericiți?” pot apărea frecvent.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de wellbeing www.smartliving.ro

INTERVIURILE HotNews.ro