Sari direct la conținut

Ciolacu și-a lansat oficial candidatura pentru Cotroceni: Nu vreau să fiu un preşedinte care luptă să distrugă un partid / Voi pune interesele economice pe primul loc în relaţiile externe

HotNews.ro
Ciolacu și-a lansat oficial candidatura pentru Cotroceni: Nu vreau să fiu un preşedinte care luptă să distrugă un partid / Voi pune interesele economice pe primul loc în relaţiile externe
Marcel Ciolacu la lansarea proiectului de țară pentru candidatura la președinție. FOTO: Captură Facebook

Preşedintele Marcel Ciolacu a declarat, duminică, cu prilejul lansării oficiale a candidaturii la Preşedinţia României, că nu vrea să fie un preşedinte care urăşte şi dezbină şi nici un preşedinte care luptă să distrugă un partid, deoarece asta înseamnă că lupţi împotriva altor români care susţin acel partid, transmite Reuters.

”Eu vreau să fiu un preşedinte pentru toţi românii!  Nu vreau să fiu un preşedinte care urăşte şi dezbină.

Nu vreau să fiu un preşedinte care luptă să distrugă un partid. Pentru că asta înseamnă să lupţi împotriva altor români care susţin acel partid.  Dimpotrivă, voi fi un preşedinte care va proba concret că puterea trebuie împărţită, nu acaparată de un singur om!. Am credinţa că acest principiu corect şi democratic ne va face să fim o ţară normală!”, a declarat, duminică, Marcel Ciolacu în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii.

El a mai afirmat că un preşedinte trebuie să îi unească pe români în jurul obiectivelor naţionale.

”Mai mult, cred cu tărie că un preşedinte trebuie să-i unească pe toţi românii în jurul obiectivelor naţionale! Şi, cel mai important, cred că Preşedintele trebuie să fie al tuturor românilor şi să-i reprezinte pe TOŢI, şi pe cei de stânga, şi pe cei de dreapta, şi pe cei care trăiesc aici, şi pe cei plecaţi din ţară. Preşedintele românilor trebuie să-i apere şi să-i ajute, pe toţi. Oriunde ar fi ei!”, a afirmat preşedintele PSD.

Ciolacu a anunţat că românii vor şti cum cheltuie preşedintele României banii publici.

”Chiar avem puterea să unim 25 de milioane de români într-o naţiune modernă, fără bariere! Dar asta o poate face doar un preşedinte care îşi ia un angajament moral în faţa celor pe care doreşte să îi reprezinte. Angajamentul meu este că toţi românii vor şti pe ce cheltuie preşedintele banii publici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Voi pune interesele economice pe primul loc în relaţiile externe”

”Ca preşedinte al României, voi pune interesele economice pe primul loc în relaţiile externe. În deplasări, voi merge cu o aeronavă cât mai mare pentru delegaţii economice puternice. Vreau să fiu alături de şefii celor mai importante companii româneşti. Aşa cum fac de fapt toţi liderii statelor dezvoltate!

Un punct esenţial va fi extinderea parteneriatului strategic cu Statele Unite astfel încât să aducem marele capital american în economie, dar şi pentru  a moderniza armata şi a dezvolta industria locală de armament”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că România va rămâne un partener de încredere în cadrul UE, dar şi o voce auzită şi respectată atunci când se iau decizii importante. 

”Vom continua să fim un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene. Dar este obligatoriu să ne asigurăm că vocea României este auzită şi respectată, atunci când se iau decizii importante.

Am obţinut deja o mare victorie pentru România la Bruxelles. Pentru prima dată de la aderare, România are un vicepreşedinte al Comisiei Europene. Am demonstrat că se poate, atunci când acţionezi strategic şi când ai un plan”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a mai transmis că România va adera complet la Schengen până la sfârşitul acestui an, iar în în 2026 va intra în OCDE.

”Şi vă spun acum: până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la Schengen. Am îndeplinit condiţiile tehnice pentru a călători, de anul viitor, fără vize în Statele Unite. Iar în 2026, România va intra în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Ceea ce ne va pune în rândul statelor dezvoltate. Cu tot ceea ce implică acest lucru – investiţii, dezvoltare, creştere a nivelului de trai!”, a mai declarat preşedintele PSD.

INTERVIURILE HotNews.ro