Sari direct la conținut

Maia Sandu acuză fraudarea votului după scorul strâns la referendumul pentru aderarea la UE: „Un atac fără precedent asupra democrației”

HotNews.ro
Maia Sandu acuză fraudarea votului după scorul strâns la referendumul pentru aderarea la UE: „Un atac fără precedent asupra democrației”
Maia Sandu. FOTO: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Maia Sandu a reacționat târziu, după miezul nopții, la rezultatele care arată un scor strâns la alegerile prezidențiale dar mai ales la referendumul constituțional pentru aderarea la UE.

„Moldova s-a confruntat azi și în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra democrației. Grupări criminale au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă pentru a ne duce într-o zonă de incertitudine și instabilitate”, a declarat duminică noapte Maia Sandu, citată de Ziarul de Gardă.

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a mai spus Sandu.

Rezultatele preliminare din ziua electorală a Republicii Moldova sunt amestecate. Maia Sandu conduce, așa cum era de așteptat, în primul tur al prezidențialelor, pe care îl va disputa cu candidatul socialiștilor Alexandr Stoianoglo.

După numărarea a aproximativ 85% din voturi, cei mai mulți alegători au votat însă „NU” la referendumul privind aderarea la UE. Scorul se mai poate schimba, însă analiștii au subliniat un semn prost pentru guvernul pro-european și o veste bună pentru forțele pro-ruse.

INTERVIURILE HotNews.ro