Sari direct la conținut

Rusia are prima reacție după alegerile din Republica Moldova și face referire la „frigiderul moldovenilor”

HotNews.ro
Nori deasupra Kremlinului, Foto: Vlad Karkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nori deasupra Kremlinului, Foto: Vlad Karkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Mâna Bruxelles-ului s-a dovedit a fi scurtă și slabă”, a spus Konstantin Kosacev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, comentând alegerile de duminică din Moldova

„Dacă, cu o interferență atât de nerușinată a Occidentului în afacerile interne ale acestei țări, rezultatul s-a dovedit a fi opusul pariului său, înseamnă că frigiderul este cu adevărat mai aproape decât televizorul pentru cetățenii moldoveni, iar problemele urgente sunt mai importante decât basmele europene”, a scris Kosacev pe canalul său Telegram, citat de agenția RIA Novosti.

Kosacev a mai spus că votul în Moldova este o nouă etapă atât pentru Chișinău, cât și pentru întreaga Europă, „a cărei natură este în Eurasia, nu în zona Euro-atlantică”.

Președinta Maia Sandu a afirmat, într-o scurtă declarație adresată duminică seara cetățenilor moldoveni, că „Moldova s-a confruntat azi și în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra democrației. Grupări criminale au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă pentru a ne duce într-o zonă de incertitudine și instabilitate”.

Considerat aproape pierdut duminică seara, conform rezultatelor parțiale consemnate inclusiv de BBC sau Reuters, referendumul de aderare la UE a intrat acum într-o fază a minimelor diferențe, de câteva mii de voturi, după ce diaspora a adus taberei pro-europene peste 100.000 de voturi, numărate pe parcursul nopții. Rezultatul alegerilor în acest moment și ultimele evenimente de la Chișinău pot fi citite aici.

INTERVIURILE HotNews.ro