Sari direct la conținut

Elena Lasconi: „În ciuda propagandei ruseşti, cetăţenii moldoveni au înţeles de unde vine prosperitatea: de la Vest, nu din Rusia lui Putin”

HotNews.ro
Elena Lasconi: „În ciuda propagandei ruseşti, cetăţenii moldoveni au înţeles de unde vine prosperitatea: de la Vest, nu din Rusia lui Putin”
Elena Lasconi, candidata a USR la presedintia Romaniei, participa la o discutie cu jurnalistii, la Hotel Continental din Timisoara, 7 septembrie 2024. Inquam Photos / Virgil Simonescu

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a afirmat, luni, după rezultatul referendumului din Republica Moldova că, în ciuda propagandei ruseşti, cetățenii moldoveni au ales „calea spre Uniunea Europeană”.

”Ceea ce vedem astăzi în Republica Moldova este o lecţie şi pentru noi, la Bucureşti! Într-o perioadă complicată în care propaganda rusă este tot mai aprigă, în care voturile se pot cumpăra, iar dezinformarea capătă forme la care nici nu ne gândeam acum ceva vreme, este responsabilitatea noastră, a celor care avem o voce puternică, a celor care ne putem exprima de la tribuna publică, să refacem punţile şubrezite între stat şi cetăţean. Să vorbim mai mult, mai clar, să explicăm mai bine şi să oferim proiecte serioase, nu vorbe şi fantezii”, a scris Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR afirmă că ”Republica Moldova a ales calea spre Uniunea Europeană într-un scrutin în care, iată, am mai văzut o dată că fiecare vot contează, că fiecare vot poate face diferenţa”. 

„Mă bucur că, în ciuda propagandei ruseşti, cetăţenii moldoveni, în număr mai mare, din ţară şi din diaspora, au înţeles de unde vine prosperitatea: de la Vest, nu din Rusia lui Putin. Este drumul clar pe care trebuie să mergem şi în Republica Moldova, şi în România!”, a mai scris Lasconi. 

Lasconi mai spune că ”oricât încearcă Rusia să convingă cetăţenii români şi cetăţenii moldoveni că Uniunea Europeană  înseamnă pierderea identităţii, că Uniunea Europeană ne ia din drepturi, din resurse, nu va reuşi”. 

”Oamenii sunt inteligenţi şi au înţeles foarte bine că Uniunea Europeană e şansa noastră la prosperitate, democraţie şi libertate. Au înţeles că UE nu ne ia nimic, ci ne dă. Politicienii slabi şi corupţi ne iau din bani şi din drepturi – politicieni care la Bruxelles stau în genunchi şi acasă îşi ascund incompetenţa cu replici pe care le adoră Rusia!”, mai afirmă președinta USR.

Rezultatele preliminare din ziua electorală a Republicii Moldova sunt amestecate. Maia Sandu conduce, așa cum era de așteptat, în primul tur al prezidențialelor. După ce pe parcursul nopții, tabară „NU” s-a aflat mereu în fața în referendum privind apartenența la Uniunea Europeană, tabără „DA” a recuperat deficitul datorită voturilor din diaspora.

INTERVIURILE HotNews.ro