Sari direct la conținut

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

HotNews.ro
Volodimir Zelenski il primeste pe Lloyd Austin, secretarul american al Apărării / FOTO: Minchenko Hennadii/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Volodimir Zelenski il primeste pe Lloyd Austin, secretarul american al Apărării / FOTO: Minchenko Hennadii/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

SUA au alocat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare de 400 de milioane de dolari, a anunțat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la Kiev, pe 21 octombrie, a informat Ukrinform, potrivit Kyiv Independent.

Mai târziu în cursul zilei, Pentagonul a declarat în comunicatul său de presă că cel mai recent pachet include muniție pentru sisteme de apărare aeriană HIMARS, rachete TOW, transportoare blindate M113, sisteme Javelin și AT-4.

De asemenea, Washingtonul s-a angajat să furnizeze Kievului muniție de artilerie de 155 mm și 105 mm, precum și sisteme și sisteme de mortiere de 60 mm, 81 mm și 120 mm, printre alte arme și echipamente de antrenament.

Șeful Pentagonului a sosit la Kiev într-o vizită surpriză pentru a discuta despre sprijinul suplimentar pentru Ucraina, înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Există temeri că, dacă fostul președinte Donald Trump și actualul candidat republican la alegerile prezidențiale o învinge pe rivala sa democrată, vicepreședinta Kamala Harris, acesta ar putea să retragă sau să reducă sprijinul SUA pentru Ucraina și să forțeze țara să facă concesii dureroase.

Washingtonul a alocat asistență în valoare de aproximativ 175 de miliarde de dolari de la izbucnirea războiului la scară largă în 2022, inclusiv arme și echipamente militare în valoare de aproximativ 70 de miliarde de dolari.

INTERVIURILE HotNews.ro