Sari direct la conținut

Producătorii filmului „Blade Runner 2049” l-au dat în judecată pe Elon Musk din cauza prezentării Tesla de luna aceasta

HotNews.ro
Producătorii filmului „Blade Runner 2049” l-au dat în judecată pe Elon Musk din cauza prezentării Tesla de luna aceasta
Ryan Gosling într-o secvență din filmul „Blade Runner 2049”, FOTO: LMK / Landmark / Profimedia

Alcon Entertainment, compania de producție care a realizat filmul „Blade Runner 2049” cu Ryan Gosling și Harrison Ford i-a chemat în instanță pe Elon Musk și gigantul media Warner Bros. Discovery, acuzându-i de încălcarea drepturilor de autor, relatează revista Variety.

Avocații celor de la Alcon Entertainment insistă în plângerea depusă luni la o instanță din Los Angeles că firma de producție cinematografică nu are niciun fel de asociere cu „Tesla, X, Musk sau orice companie deținută de Musk” și denunță „comportamentul profund politizat, capricios și arbitrar, care uneori virează în discurs instigator la ură” al miliardarului sud-african.

Plângerea cere ca instanța să interzică lui Musk, Tesla, Warner Bros. Discovery și „oricăror persoane care lucrează concertat cu acestea să copieze, afișeze, distribuie, vândă sau ofere” orice elemente protejate de drepturile de autor pentru filmul apărut în 2017.

Alcon Entertainment cere de asemenea despăgubiri, avocații săi afirmând că „magnitudinea financiară însușirii ilegale în cazul de față a fost substanțială”. „Alcon a petrecut decenii și a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a construi brandul ‘Blade Runner 2049’ în cel faimos care este astăzi”, subliniază plângerea.

Ea se referă la evenimentul organizat de Tesla pe 10 octombrie, la un sediu al Warner Bros. Discovery din California, când Elon Musk a prezentat în persoană robotaxiul dezvoltat de compania auto pe care o conduce și pentru care este cel mai mare acționar.

Musk, acuzat că a folosit A.I. să recreeze scene din „Blade Runner 2049”

Alcon acuză că în timpul acestei prezentări Musk a folosit imagini create cu ajutorul A.I. pentru a recrea secvențe celebre din filmul Blade Runner 2049. Compania de producție spune că miliardarul sud-african a făcut acest lucru deși i-a respins explicit solicitarea în acest sens.

Avocații companiei notează că prezentarea Tesla a fost transmisă în direct la nivel mondial și ulterior redistribuită „de mii de ori, cu milioane de vizionări”.

Plângerea depusă în instanță afirmă că în timpul prezentării Musk a folosit inclusiv imagini generate de A.I. pentru un personaj care să semene cu Ryan Gosling și cu „vehiculul futurist în stilul Peugeot din film”.

Warner Bros. Discovery, gigantul american al divertismentului care deține televiziunea HBO și noua platformă de streaming Max, este chemată ca parte în proces fiindcă Alcon spune că a ignorat refuzul său de a „asocia filmul în orice fel cu Tesla, Musk sau orice companie deținută de Musk”.

Producătorii filmului spun că au refuzat să își dea acordul cu o zi înainte de prezentare

Studioul Warner Bros. a fost distribuitorul din Statele Unite și Canada pentru filmul Blade Runner 2049, el putând fi văzut în streaming pe Max.

Însă directorii de la Alcon spun că drepturile de autor aparțin companiei lor și că au refuzat o solicitare din partea Warner Bros. Discovery să folosească imagini pentru prezentarea Tesla chiar în data de 9 octombrie, cu o zi înainte ca ea să fie organizată.

Deși a fost mai degrabă un eșec financiar la box office, Blade Runner 2049 a fost pe larg apreciat de critici și fani, având pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes o rată de aprobare de 88% din partea specialiștilor și de 89% din partea publicului larg.

Pe IMDb filmul regizat de cineastul canadian Denis Villeneuve are o notă medie de 8 / 10 din aproape 700.000 de recenzii.

INTERVIURILE HotNews.ro