Sari direct la conținut

Șeful armatei ucrainene denunță „o dezinformare flagrantă” a lui Putin / Mai mult, generalul Sîrskîi a dezvăluit pierderile rușilor în luptele din Kursk

HotNews.ro
Șeful armatei ucrainene denunță „o dezinformare flagrantă” a lui Putin / Mai mult, generalul Sîrskîi a dezvăluit pierderile rușilor în luptele din Kursk
Această fotografie distribuită, realizată și publicată de Serviciul de presă al președinției ucrainene, pe 4 octombrie 2024, îl arată pe comandantul-șef al forțelor armate ale Ucrainei, generalul Oleksandr Sîrskîi, vizitând Brigada 82 de asalt aerian, într-o locație nedezvăluită din regiunea Sumî, în contextul invaziei ruse din Ucraina. Sursa: Handout / AFP / Profimedia

Forțele ucrainene au ucis, rănit sau luat prizonieri de război – în total – 17.819 soldați ruși în regiunea Kursk, începând din primele zile ale incursiunii armate a Kievului, a susținut vineri comandantul suprem al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, potrivit The Kyiv Independent.

Generalul ucrainean a precizat că 6.662 de soldați ruși au fost uciși, 10.446 au fost răniți, în timp ce alți 711 au fost capturați, din 8 august și până în prezent.

Ucraina și-a lansat incursiunea militară transfrontalieră în regiunea rusă de graniță Kursk pe data de 6 august, susținând că forțele sale controlează aproximativ 1.300 de kilometri pătrați (500 de mile pătrate), deși recent se confruntă cu o presiune tot mai mare pe măsură ce Rusia aduce întăriri în provincie.

Oleksandr Sîrskîi a respins afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, făcute în timpul summitului BRICS de la Kazan din 24 octombrie, potrivit cărora aproximativ 2.000 de soldați ucraineni au fost încercuiți și izolați în regiunea Kursk.

„Aceasta este o dezinformare flagrantă, care nu reflectă situația reală”, a afirmat șeful armatei ucrainene.

„Trupele ucrainene continuă operațiunile active în direcția Kursk, distrugând potențialul de luptă al inamicului pentru a treia lună la rând”, a mai susținut generalul.

The Kyiv Independent notează nu a putut verifica afirmațiile comandantului ucrainean.

Aceste informații vin la câteva zile după ce primii soldați nord-coreeni ar fi fost desfășurați alături de forțele ruse pe linia frontului din regiunea Kursk. Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali, potrivit serviciului ucrainean de informații militare (HUR).

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia intenționează să desfășoare trupele nord-coreene pe câmpul de luptă în curând, conform datelor furnizate de serviciile de informații ucrainene.

„Potrivit rapoartelor serviciilor de informații, pe 27-28 octombrie, primii militari nord-coreeni vor fi folosiți de Rusia în zonele de luptă”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj pe Telegram, după ce a primit rapoarte de la comandantul armatei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că este treaba Rusiei dacă decide sau nu să folosească trupele nord-coreene și a spus că, dacă Ucraina dorește să adere la NATO, atunci Moscova poate face ceea ce dorește pentru a-și asigura propria securitate.

Statele Unite au declarat miercuri că au văzut dovezi că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldați în Rusia pentru o posibilă desfășurare în Ucraina, o mișcare pe care Occidentul o consideră o escaladare semnificativă a războiului din Ucraina.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro