Sari direct la conținut

VIDEO Secunda în care „nepotul lui Dracula” provoacă haos cu mașina furată. Cum sunt surprinși polițiștii

HotNews.ro
VIDEO Secunda în care „nepotul lui Dracula” provoacă haos cu mașina furată. Cum sunt surprinși polițiștii
Poliție Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Momentul în care mașina furată de un tânăr elvețian aflat sub influența substanțelor interzise se izbește de mai multe mașini care staționau pe drum a fost surprins de o cameră de bord a unui autoturism care fusese oprit cu puțin timp înainte ca cetățeanul străin să fac zob tot ce prinde în cale.

În imaginile publicate de Turnul Sfatului, datate 20 ocombrie 2024, ora 11:17, mașina în care se află camera de bord încetinește la câțiva metri în spatele unui autoturism staționat pe drumul.

Se pot observa doi polițiști în înregitrarea video: un ofițer se află printre mașinile oprite și al doilea este pe dreapta, la marginea drumului, și are ceva în mână.

Cel de-al doilea polițist pare că încearcă să pune ceva pe drum, cel mai probabil dispozitivul de înțepare a roților, dar se ferește în momentul în care mașină condusă de elvețian vine cu viteză și intră în plin în mașinile care erau oprite pe drum.

Polițiștii apoi pleacă să îl prindă pe elvețianul care se crede nepotului lui Dracula.

„Nepotul lui Dracula” a provocat haos pe șoșea

Tâărul elvețian de 19 ani a provocat haos, la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Sibiu, după ce a furat o mașină din Făgăraș pentru a ajunge la o pădure de lângă Cluj-Napoca.

Când a fost prins, bărbatul, într-o stare vizibil alterată, a afirmat că dorea să ajungă la „Hoia Baciu” pentru „stră-stră-străbunicul său, Contele Dracula, Vlad Ţepeş” şi că speră să poată deveni „vampir”, întrucât a visat toată viaţa la acest lucru.

Intervenția poliției în acest caz a fost pusă sub semnul întrebări de unul dintre șoferii care au fost opriți de polițiști înainte ca hoțul de mașini să avarieze trei din mașinile staționate.

Polițiștii, acuzați că au folosit șoferii drept „scut uman”

La o zi după misiunea polițiștilor, un şofer a susţinut pe pagina sa de Facebook că maşinile participanţilor la trafic au fost oprite de ofițeri la Şelimbăr, pentru a bloca drumul şi a-l prinde astfel pe şoferul care fugea de oamenii legii.

„Am fost folosiţi drept scuturi umane de către Poliţia Română!”, a susţinut, într-o postare pe Facebook, Andrei Ghica, unul dintre şoferii ale căror maşini au fost lovite de tânărul urmărit de poliţişti.

După ce postarea șoferului s-a viralizat, IPJ Sibiu a transmis că „toate aspectele care privesc modul de intervenţie a poliţiştilor pentru interceparea în trafic şi reţinerea unui bărbat suspectat de săvârşirea unei infracţiuni de furt, comise în judeţul Braşov, sunt supuse unei analize atent desfăşurate la nivelul instituţiei”.

Explicațiile despre misiunea polițiștilor



Ulterior, a ieșit într-o conferință de presă șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim, care a susținut că au fost minimizate consecinţele evenimentului prin modul în care poliţiştii au intervenit în acest caz.

El a precizat că anchetatorii au ridicat imagini de la magazinele din zonă, dar şi de la dispozitivele body-cam ale poliţiştilor, iar acestea urmează să fie analizate.

Bogdan Mxim a detaliat şi modul de intervenţie.

„Poliţistul a aplicat măsura opririi circulaţiei, raportat la sensul de mers de intrare în girator, cu viraj stânga spre localitatea Şelimbăr, tocmai pentru a preîntâmpina posibilitatea unui impact pe traiectorie perpendiculară pe autovehiculul urmărit. Ceilalţi doi poliţişti au sărit parapetul care desparte sensurile de mers, pentru a ajunge spre partea din spate a coloanei în încercarea de a găsi un loc în care se poată poziţiona dispozitivul de oprire forţată Spike. Vreau să fac precizarea că locul spre care se deplasau poliţiştii Biroului Rutier Sibiu este un loc care, pe partea dreaptă, raportat la sensul de mers al autovehiculului urmărit era mărginit de teren viran. Persoana care conducea autovehiculul furat avea posibilitatea să se degajeze dreapta”, a declarat şeful Serviciului Rutier Sibiu.

Șeful Serviciului Rutier Sibiu a subliniat că la misiune au participat numai poliţişti rutieri cu experienţă.

INTERVIURILE HotNews.ro