Sari direct la conținut

Israelul a lovit puternic capacitățile de apărare și producție de rachete ale Iranului, susține Netanyahu

HotNews.ro
Israelul a lovit puternic capacitățile de apărare și producție de rachete ale Iranului, susține Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Foto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Israelul a lovit puternic capacitatea Iranului de a se apăra și de a produce rachete atunci când forțele aeriane israeliene au lansat un atac în valuri, a declarat duminică premierul Benjamin Netanyahu, informează Reuters.

„Forțele aeriene au atacat în tot Iranul. Am lovit puternic capacitățile de apărare ale Iranului și capacitatea sa de a produce rachete care sunt îndreptate spre noi”, a declarat Netanyahu într-un discurs.

„Atacul în Iran a fost precis și puternic și și-a atins toate obiectivele”, a spus el.

Zeci de avioane israeliene au finalizat trei valuri de lovituri înainte de zorii zilei de sâmbătă împotriva fabricilor de rachete și a altor instalații din apropierea Teheranului și în vestul Iranului, a declarat armata israeliană.

Oficialii iranieni ar trebui să stabilească cel mai bun mod de a demonstra puterea Teheranului în fața Israelului după atacul împotriva mai multor ținte militare, a declarat duminică liderul suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei, citat de agenția de presă oficială IRNA.

„Răul comis de regimul sionist (Israel, n.r.) acum două nopți nu ar trebui nici minimalizat, nici exagerat”, a declarat Khamenei, citat de IRNA.

Khamenei a declarat că puterea Iranului ar trebui demonstrată Israelului, adăugând că modalitatea de a face acest lucru ar trebui să fie „determinată de oficiali și că ar trebui să aibă loc ceea ce este în interesul poporului și al țării”.

Iranul a minimalizat sâmbătă atacul aerian al Israelului, afirmând că acesta a provocat doar pagube limitate, în timp ce președintele american Joe Biden a făcut apel la încetarea escaladării care a generat temeri cu privire la un război total în Orientul Mijlociu.

INTERVIURILE HotNews.ro