Sari direct la conținut

Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene

HotNews.ro
Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene
Şeful diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi. Foto Profimedia

Şeful diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi, a cerut, duminică, „o reuniune de urgenţă” a Consiliului de Securitate al ONU, după ce Israelul a lansat, sâmbătă, mai multe atacuri asupra unor ținte militare din Iran, scrie AFP, citată de Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU şi preşedintelui Consiliului de Securitate, şeful diplomaţiei iraniene a solicitat „o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a lua o poziţie decisivă şi a condamna această agresiune”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Teheran.

Abbas Araghchi a mai indicat în scrisoare faptul că „majoritatea proiectilelor trase au fost interceptate de sistemele de apărare iraniene”, dar notează că atacul „a deteriorat ţintele vizate” şi a provocat moartea a patru soldaţi.

De asemenea, șeful diplomaţiei iraniene a reiterat poziția Iranului față de atacurile Israelului, afirmând că Teheranul „îşi rezervă dreptul de a răspunde acestei agresiuni criminale”.

Atacul armatei israeliene de sâmbătă a vizat instalații iraniene de fabricare a rachetelor și baterii de apărare aeriană, ca răspuns la atacurile directe ale Teheranului asupra Israelului la începutul acestei luni și în aprilie, precum și la atacurile continue ale interpușilor săi din Orientul Mijlociu.

INTERVIURILE HotNews.ro