VIDEO În aprilie 2023, Călin Georgescu numea spațiul Schengen „temnița cea mai temătoare” și „o scenă unde toți sunt spălați pe creier”
Călin Georgescu spunea, în 2023, că România nu a intrat în Schengen „datorită oamenilor liberi din această țară”: „Pentru mine este o onoare că nu am intrat în Schengen”.
„Intrarea în Schengen înseamnă să fii pe o scenă unde toți sunt spălați pe creier”, a spus, în aprilie 2023, fostul candidat la prezidențiale Călin Georgescu, în podcastul lui Sorin Constantinescu, fost consilier al guvernului în domeniul jocurilor de noroc și fost membru AUR.
În momentul declarațiilor, România se lovise de un refuz pentru aderarea completă la Schengen. Călin Georgescu a încercat să explice motivul pentru care România nu fusese acceptată în spațiul european de liberă circulație.
„De aia România nu a intrat în Schengen, pentru că încă sunt țărani autentici. Noi exact cum a fost înainte și astăzi… Pentru mine este o mare onoare, subliniez asta, că nu am intrat în Schengen. Mă bucur că nu am intrat în Schengen”, a spus Georgescu.
„Datorăm acestui lucru oamenilor liberi din această țară. Mă înclin în fața țăranului român care este regele neîncoronat al acestei țări. Așa cum pe vremuri o căruță de țărani a ținut pe loc imperii, cum spunea Țuțea, așa se întâmplă și astăzi”, a continuat fostul candidat la prezidențiale.
El a spus, cu referire la spațiul Schengen, că „temnița cea mai temătoare” este „cea în care tu te raportezi la ea și spui că trăiești bine”.
„Liber nu înseamnă că mă scol dimineață, îmi beau cafeaua care este venită în magazin pe un sistem mafiotic în țara mea, cu o apă care nu este a mea și ar putea să fie a mea. Mă duc la un servici (sic!) unde nu faci decât să miști niște lucruri pe care ți le dă o corporație, deci nu produci nimic. Și mă duc la așa zisa distracție care înseamnă tot mallul mizerabil care practic distruge viața interioară a fiecăruia”, a mai spus în cadrul podcastului Călin Georgescu.
România și Bulgaria vor adera la Schengen cu granițele terestre începând cu 1 ianuarie 2025. Decizia luată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne joi a fost anunțată de președinția maghiară a UE.