Sari direct la conținut

Încă un dodecaedru misterios a fost descoperit / Henry Cavill chiar va juca în noul film „Highlander” / Jim Carrey revine asupra retragerii din actorie

HotNews.ro
Nerd Alert, Foto: Hotnews
Nerd Alert, Foto: Hotnews

​Încă un dodecaedru misterios a fost descoperit ● Universul DC a găsit-o pe Supergirl ● HBO face un serial după un alt roman al scriitoarei Gillian Flynn ● Henry Cavill chiar va juca în noul film „Highlander” (Nemuritorul) ● Creatorii „Game of Thrones” lucrează la un nou serial pentru… Netflix ● „Highwater”, un nou joc video interesant creat de vecinii sârbi ● Jim Carrey revine asupra retragerii din actorie

Încă un dodecaedru misterios a fost descoperit

Cercetătorii sunt fascinați de ani de zile de dodecaedrele romane, peste 100 de obiecte metalice cu 12 fețe de acest fel fiind descoperite în Europa, dar scopul creării lor rămâne aproape la fel de enigmatic ca în ziua în care primul a fost scos din pământ în 1739. Acum, descoperirea unui nou dodecaedru în comitatul Lincolnshire din Anglia a reaprins imaginația publică față de aceste obiecte antice.

Obiectul a fost găsit de un voluntar ce lucrează cu o asociație a arheologilor și istoricilor locali, secretarul acestuia descriind descoperirea drept „una pe care o faci o dată în viață”. „Dodecaedrele sunt unul dintre marile enigme ale arheologiei. Exemplarul nostru este remarcabil. Este într-o condiție excelentă ținând cont că a fost îngropat timp de 1.700 și este complet, fără stricăciuni”, a mai declarat acesta.

După cum relatează Smithsonian Magazine, unele dintre cele mai timpurii dodecaedre romane au fost datate ca fiind create în secolul I al erei noastre, însă marele mister legat de ele ține de faptul că până acum nu a fost găsită nicio referință la ele în textele istorice sau în operele de artă ale vremii. „Nimeni nu știe cu siguranță cum le-au folosit romanii”, nota revista Smithsonian într-un alt articol despre ele.

Unele teorii speculează că ele au fost utilizate ca dispozitive de măsurare, calendare, arme, unelte sau chiar vârfuri pentru sceptre. Însă arheologii din Lincolnshire favorizează o altă teorie. „O cantitate uriașă de timp, energie și îndemânare a fost folosită pentru a crea dodecaedrul nostru, așadar nu a fost folosit în scopuri banale”, afirmă Richard Parker, secretarul asociației istoricilor locali.

„Ele nu au o dimensiune standardizată, deci nu pot fi dispozitive de măsurare. Nu prezintă semne de uzură, deci nu sunt o unealtă”, mai afirmă acesta. În schimb, grupul este de acord cu istoricii care cred că dodecaedrele au fost folosite în scopuri religioase sau pentru diferite ritualuri mistice. Arheologii locali au anunțat deja că se vor întoarce în locul descoperirii pentru a încerca să afle mai multe.

Universul DC a găsit-o pe Supergirl

„Zburând” din Antichitate la un subiect cât se poate de actual – filmele cu supereroi -, regizorul James Gunn, numit în funcția de șef al francizei DC în octombrie 2022, a anunțat zilele trecute că a găsit-o pe cea menită să o interpreteze pe Kara Zor-El, mai cunoscută drept Supergirl, în persoana actriței australiene Milly Alcock, după cum relatează revista People.

Vestea vine după ce actrița în vârstă de 23 de ani, un nume cvasinecunoscut publicului larg, a avut rolul care i-a deschis ușile la Hollywood, interpretând-o pe tânăra Rhaenyra Targaryen în serialul House of the Dragon. Urmează să vedem care va fi primul film DC în care o să apară ca Supergirl, vorba prin târg fiind deocamdată că acesta va fi Superman: Legacy, programat să fie lansat în iulie 2025.

„Aceasta va fi o Supergirl foarte diferită. Vedem diferențele dintre Superman, care a fost trimis pe Pământ și a fost crescut de părinți iubitori de când era bebeluș și Supergirl, care a fost crescută pe o stâncă desprinsă de Krypton și a privit pentru primii 14 ani ai vieții ei pe toată lumea din jurul său murind și fiind ucisă în moduri îngrozitoare”, a declarat anterior James Gunn cu privire la personaj.

Mai târziu Alcock va fi protagonista unui film propriu despre Supergirl, care deocamdată e doar în faza de proiect (FOTO: Vianney Le Caer / AP / Profimedia)

HBO face un serial după un alt roman al scriitoarei Gillian Flynn

Trecând de la cinema inspirată de benzi desenate la cea bazată pe literatură, Flynn nu e probabil un nume care să spună foarte multe, că în fond are doar 3 romane la activ. Însă unul dintre acestea, Gone Girl, a fost ecranizat de David Fincher în filmul omonim din 2014 cu Ben Affleck, Rosamund Pike și Neil Patrick Harris. Un al doilea, Sharp Objects, a fost adaptat de HBO într-o miniserie foarte apreciată.

Aceasta a păstrat de asemenea numele cărții și a fost lansată în 2018. Cei de la revista Empire au aflat acum că și al treilea roman al ei, Dark Places, o continuare a Sharp Objects, va fi adaptat într-un serial, tot de către HBO. Deocamdată proiectul e în stadiu incipient, deci nu știm mai nimic despre viitoarea serie, în afară de faptul că scriitoarea va lua parte la adaptarea cărții, precum și povestea ei:

„Libby Day avea 7 ani când mama și surorile ei au fost ucise în ‘Sacrificiul Satanic’ din Kinnakee, Kansas. Ea a scăpat și a depus marturie că Ben, fratele ei mai mare, a comis crimele. 25 de ani mai târziu, o societate secretă pasionată de crime celebre încearcă să investigheze ce s-a întâmplat cu adevărat”. Cartea a mai fost adaptată în 2015 într-un film cu Charlize Theron care n-a stârnit însă mare vâlvă:

Henry Cavill chiar va juca în noul film „Highlander” (Nemuritorul)

Și tot din domeniul cinematografic am avut recent o veste majoră, actorul britanic Henry Cavill confirmând practic într-un interviu acordat Collider la sfârșitul lui ianuarie că va juca în viitorul film Highlander aflat în lucru la studioul Lionsgate. „Antrenamentele (cu săbii) urmează să înceapă de îndată. Va fi un proces de instruire foarte lung și sunt foarte entuziasmat să mă apuc de el”, a spus el.

„Doar atât pot să vă spun pentru moment. Vreau să țin totul secret pe cât de mult posibil”, a mai afirmat el. Secretomania sa se datorează în parte faptului că Lionsgate n-a dezvăluit deocamdată foarte multe despre viitorul lungmetraj, dar și pentru că interviul acordat de Cavill celor de la Lionsgate a fost de fapt despre Argylle, cel mai recent film al său, care a apărut chiar vinerea aceasta la cinema.

Vestea că franciza Highlander va fi reînviată după 16 ani și că Henry Cavill și-ar fi dat acceptul pentru a juca într-un nou film bazat pe lungmetrajul original din 1986, cel cu Christopher Lambert și Sean Connery, a fost dezvăluită pe surse de site-ul de specialitate Deadline la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Președintele Lionsgate, Jake Drake, a confirmat oficial informația luna următoare.

Dar el a spus într-un apel cu investitorii privind rezultatele financiare ale studioului doar că un nou film Highlander va fi unul dintre lungmetrajele „de bază” pe care Lionsgate le va lansa în 2026, fără a-l menționa pe Cavill. Comentariile de acum ale actorului britanic reprezintă practic prima confirmare că el va fi în film și, chiar dacă nu a oferit detalii despre rol, va fi cu siguranță unul dintre cele principale.

Între timp cei de la Lionsgate, studioul din spatele unor francize ca The Hunger Games, John Wick, Saw sau The Expendables, au confirmat și că regizorul viitorului Highlander (tradus drept Nemuritorul la noi) va fi Chad Stahelski, cunoscut pentru filmele John Wick. Până vom afla mai multe detalii aș zice să vedem trailerul pentru Argylle, dacă tot e cu Cavill și numai ce a apărut în cinematografe:

Creatorii „Game of Thrones” lucrează la un nou serial pentru… Netflix

Din partea Netflix am avut joi un nou anunț entuziasmant, și anume că David Benioff și D.B. Weiss, creatorii serialului Game of Thrones inspirat de scrierile autorului american George R.R. Martin, vor lucra la un nou serial pentru platforma de streaming, unul istoric despre ascensiunea politică și asasinarea lui James Garfield, al 20-lea președinte al Statelor Unite.

Serialul care se va numi Death by Lightning „este o serie de dramă care aduce la viață povestea adevărată și mai bizară decât ficțiunea a lui James Garfield, reticentul al 20-lea președinte al Statelor Unite, și a celui mai mare admirator al său, Charles Guiteau – bărbatul care va ajunge să îl ucidă”, potrivit descrierii oficiale publicate de compania americană de streaming.

Deși deocamdată nu a anunțat un calendar de lansare, Netflix a găsit deja bărbații care vor interpreta rolurile principale, după cum notează Deadline: actorul american Michael Shannon (The Shape of Water, Man of Steel) va fi Garfield, în timp ce asasinul său va fi jucat de britanicul Matthew Macfadyen (Pride and Prejudice, Succession care i-a adus un Premiu Emmy luna trecută).

Deși au făcut carieră la HBO cu Game of Thrones, Benioff și Weiss au semnat un contract de exclusivitate cu Netflix în 2019, estimat la momentul respectiv la 200 de milioane de dolari. Primul lor proiect la compania de streaming va fi lansat pe 21 martie și e unul care merită cu siguranță trecut pe „watchlist”: serialul 3 Body Problem bazat pe romanul sci-fi omonim al scriitorului chinez Liu Cixin.

„Highwater”, un nou joc video interesant creat de vecinii sârbi

La capitolul noutăți din lumea jocurilor video un anunț recent care mi s-a părut interesant a fost cel privind Highwater, un titlu de acțiune-aventură cu lupte turn-based a cărui poveste este plasată într-un oraș numit Alphaville, aflat pe o regiune uscată în care bogații lumii s-au izolat de lumea exterioară în condițiile unei catastrofe care a dus la inundarea majorității planetei, potrivit IGN.

„În mijlocul Marii Catastrofe Climatice, regiunea inundată Hightower a devenit un fel de zonă sigură între două regiuni uscate: Zona de Război răvășită aproape complet și orașul fortificat Alphaville, în care ultra-bogații trăiesc în spatele unor ziduri uriașe”, afirmă descrierea oficială a jocului dezvoltat de Demagog Studio, o companie a vecinilor noștri sârbi cu sediul la Belgrad.

În mod interesant, un reprezentant al Rogue Games, distribuitorul titlului, a declarat că acesta va face parte dintr-o trilogie de jocuri din același univers unic. Celelalte două suntGolf Club Nostalgia, lansat în 2021, și The Cub, scos la vânzare luna trecută pe Steam. În ceea ce privește Highwater, acesta va fi lansat în data de 14 martie pentru PC, PlayStation, Xbox și Nintendo Switch.

Jim Carrey revine asupra retragerii din actorie

Și apropo de triologii, revista Variety a dezvăluit vineri că actorul canadian Jim Carrey va reveni în rolul savantului nebun Dr. Robotnik în viitorul film Sonic the Hedgehog, al treilea titlu a ceea ce ar putea fi descrisă deja drept o franciză. Primele două lungmetraje au obținut încasări totale la box office de peste 870 de milioane de dolari, deci nu e tocmai surprinzător interesul Paramount pentru încă un film.

Mai surprinzătoare e revenirea lui Carrey în Sonic the Hedgehog 3, dat fiind faptul că personajul său are parte de o căzătură ce pare fatală la finalul filmului anterior și că actorul în vârstă de 62 de ani a anunțat în aprilie anul trecut că se va retrage din actorie. „Mi-a ajuns. Am făcut destule”, a afirmat, printre altele, Carrey la momentul respectiv, precizând însă că nu exclude complet o revenire.

„Dacă îngerii îmi duc genul de scenariu care este scris în cerneală aurie care îmi spune că va fi cu adevărat important ca oamenii să îl vadă, aș putea să continui în viitor”, a mai afirmat el. Aș spune că vestea de acum e una dulce-amară pentru fanii săi, care cu siguranță și-ar fi dorit să îl vadă și într-un alt lungmetraj, dat fiind talentul uriaș de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale impresionante.

În afară de filmele Sonic the Hedgehog Carrey nu a mai apărut într-un alt lungmetraj din 2016, când au apărutDark Crimes și The Bad Batch. Între 2018 și 2020 el a jucat însă în Kidding, un serial despre un fost idol care se zbate să nu cadă în nebunie pe măsură ce familia i se destramă. Date fiind problemele personale cu care Carrey s-a confruntat, mulți au văzut serialul ca fiind unul în parte autobiografic.

Hai să vedem și câteva știri pe scurt, că iar am avut o mulțime săptămâna aceasta:

  • Warner Bros. a dezvăluit în sfârșit titlul viitorului film Beetlejuice al lui Tim Burton, acesta urmând să se numească Beetlejuice Beetlejuice. Pare greu de crezut că au trecut 35 de ani de la apariția primului film, dar măcar am mai aflat acum că lansarea „sequel”-ului său nu a fost afectată de greva dublă de la Hollywood și că el o să apară pe 6 septembrie, cum a fost anunțat inițial;
  • de la Apple TV+ am aflat că a reînceput munca pentru sezonul 2 al Severance, serialul său futurist despre o corporație a cărei angajați n-au cea mai vagă idee despre ce presupune de fapt jobul lor fiindcă le este ștearsă memoria de fiecare dată când pleacă acasă. Vestea a fost dezvăluită de actorul Ben Stiller, care e unul dintre regizorii și producătorii executivi ai serialului;
  • după ani de zvonuri și speculații, Sony Pictures a confirmat că a cumpărat drepturile pentru un sequel al 28 Weeks Later, filmul cu zombie lansat în 2007 și devenit un clasic al genului, la fel ca predecesorul său, 28 Days Later. Pentru a păstra tradiția, al treilea lungmetraj se va numi 28 Years Later. Foarte probabil vom afla mai multe detalii în curând, proiectul fiind în stadiile sale inițiale.

La capitolul trailere noi săptămâna aceasta mi se pare că a aparținut celor de gameplay pentru jocurile video, hai să vedem cele mai interesante:

  • Team Ninja, studioul din spatele unor jocuri ca Wo Long: Fallen Dynasty, Nioh și Dead or Alive, a prezentat un trailer pentru Rise of Ronin, un titlu single-player care va spune povestea unui samurai rebel care călătorește prin Japonia la sfârșitul secolului XIX într-o perioadă turbluentă marcată de război civil. Jocul va fi lansat pe 22 martie dar din păcate e un titlu exclusiv pentru PS5:

  • miercurea aceasta ne-a adus un nou trailer de gameplay nou și pentru Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, „urmașul” direct al apreciatului joc RPG lansat în urmă cu 20 de ani, apropo de cum trece timpul. Aflat în dezvoltare cel puțin din 2019, când a fost anunțat oficial, Bloodlines 2 va fi lansat cândva în trimestrul 4 al acestui an, deși deocamdată nu avem o dată bătută în cuie:

  • ceva mai târziu, în 2025, urmează să apară și Death Stranding 2, un alt joc care nu are nevoie de prea multe prezentări după succesul de care s-a bucurat predecesorul său lansat cu 4 ani în urmă. Studioul japonez Kojima Productions a venit acum și cu un subtitlu – On the Beach – și un trailer de gameplay absolut uriaș, cu numeroase indicii legate și de poveste:

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert de weekendul trecut, o poți găsi aici:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro