Sari direct la conținut

HBO l-a concediat pe actorul Milos Bikovic din „The White Lotus”, după ce Ucraina a scos la iveală legăturile cu Putin

HotNews.ro
Actorul Milos Bikovic, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia
Actorul Milos Bikovic, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

Compania americană HBO a reziliat contractul cu actorul sârb Milos Bikovic după ce în urmă cu doar câteva săptămâni a primit un rol în cel de-al treilea sezon al popularului serial de televiziune „The White Lotus”. Actorul decorat de Vladimir Putin spune că „poate crea un precedent tulburător care umbrește esența libertății artistice”.

HBO spune că „a decis să se despartă” de Milos Bikovic și că va distribui pe altcineva în viitorul sezon al treilea al serialului, ale cărui filmări vor începe luna aceasta în Thailanda, conform The Hollywood Reporter.

Decizia vine după ce Ucraina l-a acuzat pe 24 ianuarie pe actorul sârb Milos Bikovic că susține Rusia „de la începutul invaziei”, într-un mesaj transmis postului de televiziune american HBO, potrivit AFP.

„Milos Bikovic, un actor sârb care a susținut Rusia de la începutul invaziei, ar trebui să joace în sezonul 3 al serialului +The White Lotus+ de la HBO”, a declarat Ministerul ucrainean de Externe pe X (fostul Twitter).

„HBO, nu vă deranjează să lucrați cu cineva care susține genocidul și încalcă dreptul internațional?”, a adăugat acesta, adresându-se postului de televiziune care produce programul.

Milos Bikovic, care a apărut în mai multe filme rusești, a declarat că a fost înlăturat din serial din motive care nu au legătură cu cea de-a 7-a artă.

„Am fost onorat să fiu ales să joc în The White Lotus, un serial de televiziune pe care îl stimez foarte mult și alături de colegi pe care îi respect profund. Cu toate acestea, participarea mea nu este posibilă din motive care depășesc sfera artei și nu mă voi supune niciunei narațiuni care încearcă să-mi compromită integritatea. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Le doresc colegilor mei mult succes în crearea următorului sezon”, a spus Milos Bikovic, într-un comunicat de presă.

„Astăzi, o campanie țintită a fost declanșată împotriva mea”, se arată în declarația lui Bikovic, „aparent ca o manevră externă pentru a influența decizii care pot crea un precedent tulburător care umbrește esența libertății artistice. Rezultatul unei astfel de narațiuni este triumful absurdului și înfrângerea artei”, a mai spus actorul, notează Variety.

Decorat de Putin

Actorul în vârstă de 36 de ani, care a primit cetățenia rusă în 2021, a fost decorat de președintele Vladimir Putin în 2018 pentru contribuția sa la cultura țării.

„Este o mare onoare să spun astăzi: Rusia este patria mea”, a scris atunci pe Instagram, afirmând că se vede ca „un membru activ al societății ruse”.

El a participat la discuții de grup găzduite de guvernul rus și a colaborat cu susținători ai invaziei din industria de divertisment rusă, cum ar fi regizorul Nikita Mikhalkov, mai notează Variety.

Potrivit unui interviu pe care l-a acordat publicației ruse Telegraf în 2019, i s-a interzis intrarea în Ucraina.

„The White Lotus”, o satiră mușcătoare la adresa ipocriziei celor bogați, a avut un mare succes popular și de critică. În ianuarie, a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro