Sari direct la conținut

Rachetele Zircon hipersonice cu care se tot laudă rușii mai au nevoie de timp pentru a intra în serviciu, a recunoscut compania producătoare

HotNews.ro
Lansarea rachetei Zircon de pe fregata rusească Amiral Goșkov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Lansarea rachetei Zircon de pe fregata rusească Amiral Goșkov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Noua generație de rachete hipersonice rusești Zircon are nevoie de mai multe teste înainte de a putea intra în serviciu, iar acest lucru va dura ceva timp, a declarat vineri șeful companiei care o produce, citat de agenția de presă de stat TASS și de Reuters.

Alexander Leonov, director al NPO Mashinostroyeniya a afirmat că adoptarea rachetelor „nu este o procedură rapidă” și că aceasta va implica „un anumit număr de teste”. Nu este clar la ce fel de testări a făcut referire, notează Reuters.

Rachetele hipersonice Zircon cu lansare de pe nave maritime au o rază de acțiune declarată de 900 km și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă apărarea împotriva lor.

Rusia, China și Statele Unite se află într-o cursă pentru a dezvolta arme hipersonice, iar Rusia testează rachetele Zircon cel puțin din 2017, prezentându-le drept un pas înainte major în rivalitatea sa militară cu țările occidentale.

În urmă cu un an, Ministerul rus al Apărării a afirmat că una dintre fregatele sale a exersat lansarea rachetelor în Oceanul Atlantic.

De asemenea, Moscova a susținut în luna august a anului trecut că își echipează noile sale submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon.

Președintele Vladimir Putin a declarat la începutul anului 2023 că Rusia va începe livrările în masă de rachete Zircon, despre care spune că sunt „invincibile”, ca parte a eforturilor țării de a-și spori forțele nucleare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro