Sari direct la conținut

Filmul tragediei în care un adolescent român a fost ucis în Italia. Ipoteză: adevărata țintă, tatăl lui vitreg / „Alex nu merita această soartă”

HotNews.ro
carabinieri, Foto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia
carabinieri, Foto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Poliția din Italia continuă cercetările în cazul lui Alexandru Ivan, adolescentul de 14 ani împușcat mortal, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în parcarea unei stații de metrou de la periferia Romei, iar principala ipoteză este că ținta reală ar fi fost de fapt tatăl vitreg al copilului. Cei care au deschis focul nu au fost încă identificați de poliție, iar arma crimei nu a fost găsită, scrie publicația romatoday.it.

Până acum, ancheta poliției arată că tatăl vitreg al adolescentului, Tiberiu Măciucă, a avut vineri seară o discuție aprinsă cu trei persoane într-un bar. Cearta s-ar fi transformat într-o bătaie.

După ce ar fi plecat din acel bar, bărbatul ar fi primit un mesaj prin care era chemat în parcarea metroului unde a fost ucis tânărul, pentru a rezolva conflictul.

„Hai să ne vedem, trebuie să vorbim cu tine” – așa ar fi arătat mesajul primit de tatăl vitreg al adolescentului.

Tânărul a ajuns în parcarea metroului cu bunicul său și tatăl vitreg, cu bâte la ei

După primirea mesajului, adolescentul a ajuns împreună cu bunicul său și cu tatăl vitreg în zona parcării în care a fost ucis, având asupra lor bâte pe care poliția le-a găsit ulterior.

Dintr-o altă mașină, în care se aflau două sau trei persoane, au fost trase patru focuri de armă, dintre care unul a ajuns în abdomenul lui Alexandru. Totuși, pentru poliția din Italia nu este încă clar numărul gloanțelor care l-au lovit pe adolescent.

„Va fi definit clar prin autopsia pe corpul victimei. Ceea ce este cert este că victima și familia lui au fost acolo și s-au tras niște focuri: unul a lovit victima. Restul, verificăm”, a declarat colonelul Alberto Raucci, conform romatoday.it.

Bunicul adolescentului de 14 ani: „A deschis ușa și a fugit”

Înainte să fie împușcat, tânărul se afla în mașină cu bunicul său, însă, la un moment dat, ar fi decis să iasă din autoturism.

„Nu am văzut cine a împușcat, eram în mașină și am auzit două împușcături. Nepotul meu a fost cu mine mai întâi în mașină, apoi după cinci minute a deschis ușa și a fugit. Nu știu ce a crezut. Inițial m-a ascultat și apoi a ieșit”, a spus Katlan Petri, bunicul lui Alexandru Ivan.

Poliția din Italia a audiat până acum 20 de persoane și nu a vrut să comenteze, pentru moment, ipoteza conform căreia adevărata țintă ar fi fost tatăl vitreg al lui Alexandru Ivan.

„Reconstituim dinamica exactă a celor întâmplate și încercăm să atribuim indivizilor responsabilități precise”, au mai transmis reprezentanții Poliției.

Nu este clar pentru moment nici dacă persoanele cu care s-a certat tatăl vitreg în bar (identificate datorită camerelor de supraveghere din local) au fost implicate în evenimentele din parcarea de lângă stația de metrou.

Tatăl biologic al adolescentului ucis în Roma: „Fiul meu era un băiat bun”

Tatăl biologic al lui Alexandru a spus presei din Italia că a aflat de la mama sa că fiul lui a fost împușcat mortal.

„Cine a greșit trebuie să plătească. Nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. Fiul meu era un băiat bun, a fost adus aici de tatăl său vitreg. Acum ce să fac cu fosta mea soție? Am auzit vestea de la mama. Eu am fost la Firenze, unde m-am mutat la serviciu. Mă întreb de ce Alexandru a fost aici la 3 dimineața. Nu e normal”, a spus bărbatul, precizând și că tatăl vitreg al băiatului „părea un om bun”, dar că „evident că m-am înșelat”.

Prietenii tânărului ucis în Italia: „Alex nu merita această soartă”

Presa din Italia notează și că prietenii lui Alexandru spun că adolescentul era tăcut, iubea să facă box și să joace fotbal. Apropiații au depus flori, lumânări și diferite mesaje în locul în care a fost ucis tânărul român.

  • „Alex, nu meritai soarta asta. Ne lipsești tuturor”;
  • „Odihnește-te în pace, micuță stea”, sunt o parte dintre mesajele pe care prietenii tânărului le-au lăsat în locul în care acesta a fost ucis.

Inițial, primarul unei municipalități din zona Romei înaintase varianta conform căreia băiatul român de 14 ani ar fi fost ucis din cauza unei dispute legate de droguri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro