Sari direct la conținut

Unde au fugit românii de sărbători, ca să scape de frig. Topul destinațiilor

HotNews.ro
Destinație exotică, Foto: Shutterstock
Destinație exotică, Foto: Shutterstock

Mai e încă puțin până când românii care și-au plătit vacanțe la malul mării, în țări exotice, vor umple rețelele social media cu imagini în costum de baie, în ape turcoaz. În loc de caltaboș, șorici sau sângerete, mulți turiști români vor zbura spre Asia, vor gusta mâncăruri cu nume ciudat, de care se vor amuza, precum nasi goreng (orez prăjit – n.r.) sau babi gulig, din Indonezia. Sau poate vor ridica din sprâncene mirați, atunci când vor vedea friptura de ren, în meniul restaurantelor din Laponia.

Vacanțele ultimilor ani au fost marcate de pandemie. Pe lângă pașaport, trebuia să ai în buzunar și certificatul de vaccinare, și un test negativ la COVID-19. Au fost date uitării acele vremuri, când se călătorea cu ochii la lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic și când, de la o săptămână la alta, o țară schimba categoria de la verde, la galben sau roșu. Turismul și-a revenit în forță, iar România nu face excepție.

Anul acesta, românii au recuperat călătoriile pierdute în pandemie și au cheltuit 2,5 miliarde de euro pentru vacanțele în străinătate, mai mult decât în 2019.

CITIȚI ARTICOLUL INTEGRAL PE PANORAMA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro