Sari direct la conținut

Ghidul începătorului care vrea să se mute de la oraș la țară. Tot ce trebuie să știi despre cum îți găsești terenul ideal

​​Panorama.ro
Peisaj de munte, Foto: Inquam Photos / Attila Szabo
Peisaj de munte, Foto: Inquam Photos / Attila Szabo

Pentru unii, orașul e singurul mediu în care se văd trăind. Se simt bine în mulțimea de oameni. Forfota, traficul îi fac să se simtă vii. Adoră puzderia de restaurante, cafenele, cluburi și posibilitățile nelimitate pentru a-și petrece timpul liber la teatru, concerte, cinema, stand-up comedy, muzee, cu prietenii la o bere, bântuind pe străduțe, printre clădiri cu o istorie în spate sau la shopping, în mall.

Alții, în schimb, își doresc o altfel de viață, mai puțin stresantă, mai puțin aglomerată și mai aproape de natură.

Carantina și restricțiile de circulație din timpul pandemiei au schimbat felul în care oamenii se raportează la spațiul în care locuiesc. Posibilitatea de a lucra de acasă le-a dat curaj multora să se îndrepte și spre alte zone decât cele din proximitatea orașelor unde muncesc, zone unde să aibă mai multă verdeață și mai puțină poluare.

Panorama publică astăzi prima parte a unei mini-serii despre aventura în care se lansează tot mai mulți români: relocarea din orașe, către zone rurale, neurbanizate.

CITIȚI CONTINUAREA PE PANORAMA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro