Sari direct la conținut

Brazilianul care a ajutat la oprirea atacului din centrul Dublinului, care s-a soldat cu înjunghierea a trei copii, va primi 190.000 de euro, după o strângere de fonduri

HotNews.ro
politie Dublin, Foto: Paul Faith / AFP / Profimedia
politie Dublin, Foto: Paul Faith / AFP / Profimedia

Peste 190.000 de euro au fost strânși pentru un brazilian care a ajutat joi la oprirea unui atac cu cuțitul de joi din centrul Dublinului. Atacul, care a dus la rănirea a trei copii, a declanșat violențe majore de stradă din partea activiștilor anti-imigranți care cred că atacatorul era străin, relatează Reuters.

Unul dintre cei trei copii înjunghiați pe stradă în fața școlii lor rămâne într-o stare critică, a declarat vineri ministrul justiției din Irlanda, dar autoritățile nu au anunțat naționalitatea atacatorului sau motivul care a dus la atac.

Într-o aparentă respingere a comentariilor anti-imigranți din mediul online și din partea unor protestatari violenți, o strângere de fonduri pe gofundme.com pentru livratorul imigrant Caio Benicio a strâns 194.000 de euro.

Benicio a povestit în interviuri cum a ajutat la oprirea atacatorului, lovindu-l în cap cu casca sa.

O alta campanie de strângere de fonduri a fost dedicată unei angajate a creșei care i-a protejat pe copii de atacator. Pentru aceasta s-au strâns 81.000 de euro.

Proteste violente s-au iscat după atacul în care cinci persoane au fost rănite, dintre care trei copii mici.

Ofițerii au arestat 34 de persoane după ce mașini au fost incendiate și magazine au fost jefuite.

Șeful poliției din Irlanda, Drew Harris, a dat vina pentru revoltă pe o „facțiune nebună, huligană condusă de o ideologie de extremă dreapta”.

Două dintre cele cinci persoane rănite în înjunghiile în fața unei școli primare, Gaelscoil Choláiste Mhuir, sunt în stare critică.

Printre aceștia se numără o fetiță de cinci ani și o angajată care „și-a folosit corpul ca scut” în încercarea de a proteja copiii de atacator.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro