Sari direct la conținut

Un apropiat al lui Putin dezminte că a înfiat o fetiță ucraineancă. „Se vrea discreditarea celor care adoptă o poziţie patriotică” / Identitatea fetei ar fi fost schimbată

HotNews.ro
Serghei Mironov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Serghei Mironov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Liderul Partidului pro-Kremlin „O Rusie Justă-Pentru Adevăr”, Serghei Mironov, a negat joi că a adoptat o fetiță de doi ani din Ucraina, transferată în Rusia, după dezvăluiri de presă în acest sens. El acuză Kievul şi Occidentul că se află în spatele acestui „atac informaţional”, relatează AFP.

Publicaţia rusă de investigaţie IStories şi radioteleviziunea britanică BBC au dezvăluit joi că Serghei Mironov – un susţinător al invaziei Ucrainei şi un reprezentant al regimului lui Vladimir Putin de peste 20 de ani – a adoptat împreună cu soţia sa o fată ucraineană în vârstă de doi ani, deportată în Rusia.

Potrivit BBC, documentele arată că identitatea fetiței a fost schimbată în Rusia.

BBC precizează că fata – al cărei prenume este Margarita – făcea parte dintr-un grup de 48 de copii trimişi în Rusia dintr-un orfelinat din Herson, sudul Ucrainei, după ocuparea acestui oraş la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022.

Serghei Mironov, în vârstă de 70 de ani, a catalogat rapid aceste informaţii de presă drept „un atac informaţional” şi „o falsificare isterică lansată de către serviciile speciale ucrainene şi manipulatorii lor occidentali”.

„Există un singur scop în spatele a toate astea: discreditarea celor care adoptă azi o poziţie patriotică fără concesii”, denunţă pe X acest fost preşedinte al Consiliului Federaţiei Ruse, camera superioară a parlamentului rus, în perioada 2001-2011.

Mironov – care a lucrat cu Vladimir Putin la Primăria din Sankt Petersburg în anii ’90 – a insistat joi că Rusia va obţine „o victorie totală” în Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi comisarul rus însărcinat cu drepturile copilului Maria Lvova-Belova sunt acuzaţi de Curtea Penală Internaţională (CPI) de crima de război de „deportare ilegală” a mii de copii ucaineni, acuzaţii respinse vehement de Moscova, care susține în schimb că protejează în acest fel copiii de confruntările armate.

Ucraina estimează că peste 20.000 de copii ucraineni au fost trimişi cu forţa în Rusia. Potrivit Kievului, în acest stadiu, doar aproximativ 400 au fost repatriaţi de către autorităţile ucrainene.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro