Sari direct la conținut

VIDEO Un tren care transporta sulf a deraiat în SUA şi a produs un incendiu. Populația din zonă, evacuată în plină sărbătoare de Thanksgiving

HotNews.ro
Tren de marfă în SUA, Foto: Mark Reinstein / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tren de marfă în SUA, Foto: Mark Reinstein / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un tren de marfă a deraiat miercuri în zona central-estică a SUA şi o parte din încărcătura sa de sulf a luat foc, astfel că autorităţile din statul Kentucky au cerut evacuarea populaţiei din regiune, în plină sărbătoare de Thanksgiving, relatează joi agențiile AFP și Agerpres.

„Cel puţin 16 vagoane sunt implicate, dintre care două care s-au deschis conţin sulf lichid şi au pierdut o parte din încărcătură, care a luat foc” în accidentul survenit în apropierea micuței localități Livingston, a anunţat compania CSX, care opera acel tren.

„Când sulful lichid arde, eliberează dioxid de sulf”, un poluant periculos atât pentru sănătatea umană, cât şi pentru mediu, avertizează aceeaşi companie, care a „încurajat locuitorii preocupaţi de securitatea lor” să evacueze zona şi le-a oferit acestora plata unor camere de hotel la circa 15 kilometri distanţă.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat miercuri seară starea de urgenţă în zona accidentului, pentru a putea mobiliza la faţa locului toate resursele necesare.

Incidente feroviare similare

Un alt accident feroviar cu implicaţii asupra mediului şi sănătăţii populaţiei a survenit în SUA în luna martie, în statul Ohio. Atunci a deraiat de asemenea un tren ce transporta substanţe chimice, printre care şi clorură de vinil, un produs chimic cancerigen şi foarte inflamabil utilizat la fabricarea plasticului.

Incendiul masiv ce a urmat, apoi eliberările controlate ale acestei substanţe în atmosferă la care au recurs autorităţile pentru a preveni o explozie, au impus evacuarea a peste 2.000 de persoane şi au stârnit temeri privind grave consecinţe ecologice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro