Sari direct la conținut

FOTO CEO-ul Fox Corporation, Lachlan Murdoch, s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev: Un „semnal foarte important”

HotNews.ro
Lachlan Murdoch si Rupert Murdoch, Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia
Lachlan Murdoch si Rupert Murdoch, Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu CEO-ul Fox Corp, Lachlan Murdoch, în capitala Ucrainei, în ceea ce Kiev a declarat luni că este un „semnal foarte important” de sprijin într-un moment în care atenția presei globale s-a mutat de la războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Fiul cel mare al magnatului mass-media Rupert Murdoch este o figură importantă în mass-media, cu o audiență republicană. Vizita sa vine în contextul în care în Ucraina crește îngrijorarea cu privire la viitorul ajutorului militar și economic vital al americanilor, în timp ce nu se vede la orizont un final al războiului cu Rusia.

Alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie anul viitor ar putea aduce după sine revenirea republicanului Donald Trump la putere, după ce a criticat puternic sprijinul pentru Ucraina. Există o diviziune tot mai mare în privința ajutorului pentru Kiev în Congresul SUA.

„Șeful statului (Zelenski) i-a mulțumit lui Lachlan Murdoch pentru vizita sa și a subliniat că este un semnal foarte important de sprijin în momentul în care atenția lumii este estompată de alte evenimente”, a scris biroul președintelui pe site-ul său.

Remarca sa pare să fie o referire la războiul Israelului din Gaza, care a dominat ca acoperire în presa internațională de mai bine de o lună și a deturnat în mod semnificativ atenția presei globale de la războiul din Ucraina, care se apropie de 21 de luni în această săptămână.

Zelenski a spus că este vital să păstrăm atenția lumii concentrată asupra războiului din Ucraina.

„Pentru noi, pentru războinicii noștri, acesta nu este un film. Acestea sunt viețile noastre. Aceasta este o muncă grea zilnică. Și nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu o vom face. ”, a spus Zelenski, citat de biroul său.

Zelenski a declarat că jurnalistul Fox News Benjamin Hall, care a fost grav rănit în timp ce relata despre războiul din Ucraina anul trecut, și jurnalistul The Sun Jerome Starkey au fost, de asemenea, invitați la întâlnirea cu Murdoch.

Hall făcea parte dintr-un grup de jurnalişti Fox News care au fost sub focul forțelor rusești în primăvara anului 2022. Cameramanul Pierre Zakrzewski şi ucraineanca Oleksandra Kuvșinova au fost ucişi.

Citește și:

Donald Trump spune că Ucraina ar fi trebuit să renunțe la Crimeea și NATO pentru a face o înțelegere cu Putin

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro