Sari direct la conținut

Utile: Cea mai simplă rutină de îngrijire pentru un ten fără cusur; 5 plante care te scapă de aciditatea gastrică; De ce e bine să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Cea mai simplă rutină de îngrijire pentru un ten fără cusur. Nu te culca nedemachiată. Este un pas peste care chiar nu ai voie să treci dacă vrei să te bucuri de o piele cu un aspect frumos și sănătos. Machiajul încarcă foarte mult tenul, și, dacă nu îl îndepărtezi înainte de a merge la culcare și de a pune capul pe pernă, intră în contact cu secreția de sebum a pielii și cu diferite bacterii. Încearcă, măcar o dată pe lună, să ajungi la un tratament profesionist de curățare a tenului. În felul acesta, în loc să folosești haotic zeci de produse cosmetice acasă, testându-le fără să știi exact ce efecte vor avea sau cum ar trebui să le combini, este mult mai simplu să apelezi la un tratament cu rezultate dovedite, potrivit Unica.

5 plante care te scapă de aciditatea gastric. Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din florile plantei din două linguriţe de salcâm peste care torni 250 ml apă clocotită. Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două-trei căni de ceai, înainte de masă. Obligeana a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri în medicina populară, având un efect fortifiant asupra organismului. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, prepară un ceai dintr-o linguriţă cu pulbere peste care torni 250 ml apă clocotită. Lasă 15 minute, apoi strecoară şi bea pe stomacul gol. Consumă două căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, scrie Click.

De ce e bine să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață. Tratamentul multor afecţiuni, dar şi reţetele cosmetice conţineau acest ulei preţios, care deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Motive suficiente ca acest remediu să fie considerat „aur lichid“. Conţinutul mare de antioxidanţi, cum sunt vitamina E şi polifenolii, îi oferă calităţi terapeutice în prevenirea bolilor cardiovasculare. În medicina naturistă se utilizează în special uleiul virgin presat la rece. Odată prelucrat, uleiul îşi pierde din proprietăţi. Acizii graşi mononesaturaţi din lichid stimulează colesterolul „bun“ şi reduc riscul de îmbolnăvire a inimii, scrie Doctorul zilei.

Testul ASLO: ce înseamnă şi când se face. estul de antistreptolizină ASLO măsoară anticorpii produşi de corpul tău ca răspuns la o toxină cunoscută sub numele de streptolizina O. Streptolizina O este o toxină produsă de bacteriile din Grupa A Streptococcus (GAS). Corpul tău produce anticorpi antistreptolizină O atunci când suferi de o infecţie streptococică provocată de bacteriile GAS. De obicei, atunci când ai o infecţie streptococică, precum cea la nivelul gâtului, ţi se administrează antibiotice care ucid bacteriile streptococice, dar unii oameni nu manifestă simptome în timpul unei infecţii streptococice şi, drept urmare, nu ştiu că au nevoie de tratament, potrivit CSID.

Kaki, duşmanul infecţiilor şi al oboselii. Supranumit ”fructul zeilor” sau ”piersica japoneză”, kaki are forma unei roşii, culoarea portocalei, textura piersicii şi un gust delicios. Plin de vitamine şi minerale, dar şi de antioxidanţi sau fibre, acesta poate fi consumat proaspăt, în salate sau chiar budinci. Iată ce ajutor dă organismului nostru! Ca orice alt fruct, kaki reface depozitele de energie ale organismului datorită conţinutului bogat de nutrienţi. Pentru că stimulează activitatea creierului, este recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectuală şi de covalescenţă, deoarece alungă oboseala şi revigorează întreg organismul. Bogat în antioxidanţi şi catechine, kaki deţine proprietăţi antiinflamatorii şi antiinfecţioase, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro