Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă: Am rugat PSD să avem un acord prin care să nu ne atacăm şi să nu ne racolăm primarii. Nu s-a întâmplat / Contrele PNL – PSD Iași: „Tehnică tot mai greu de digerat”/ „Josnic și ipocrit. Tocmai hoţul strigă hoţii”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Calin
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Calin

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că a rugat PSD să existe un acord între cele două partide prin care să nu se atace reciproc şi să nu îşi racoleze primarii, însă „acestă chestiune nu s-a întâmplat”. Declarațiile vin în contextul în care liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a acuzat că transferul de primari de la PNL la PSD reprezintă o „declaraţie de război pe faţă” pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa liberalilor. În replică, liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a susținut că Muraru, „un ilustru necunoscut pentru ieşeni, se lamentează public împotriva social-democraţilor în încercarea jalnică de a masca incompetenţa administrativă şi politică a celor care ar fi trebuit să aibă grijă de dezvoltarea comunităţilor din fiecare judeţ”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat la Prima News dacă, de când au venit la putere social-democraţii, având și funcţia de premier, s-a schimbat ceva în modul lor de abordare în coaliţie.

„Îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga”

  • „Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Şi nu s-a întâmplat chestiunea asta.
  • Ba, mai mult decât atât, înţelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinităţi, vin din urmă, din istorie şi se duc de la stânga la….
  • Am mai folosit o metaforă, nu ştiu dacă e foarte bună, îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Moderatorul a intervenit şi a menţionat că şi PNL a luat primari de la PSD şi a dat exemplul edilului de la Iaşi.

  • „Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii şi anunţi dintr-o dată, nouă primari au trecut…
  • În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, îşi pierd mandatul. Şi sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înţelege care a fost rolul şi în ce fel am înţeles pe perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanţării proiectelor, modul în care am deschis şantiere. Sunt peste 2600 de şantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici”, a mai susținut liderul PNL.

Liderul PNL Iași a acuzat PSD de „declaraţie de război pe faţă”: „O tehnică tot mai greu de digerat”

Declarațiile vin în contextul în care liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a acuzat că transferul de primari de la PNL la PSD reprezintă o „declaraţie de război pe faţă” pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa liberalilor.

Muraru a spus că această „tehnică” nu poate fi dusă la nesfârşit de către PSD şi că subiectul devine unul „tot mai greu de digerat” de către PNL.

  • „Transferul de primari de la PNL la PSD este o declaraţie de război pe faţă pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa PNL.
  • Nu cred că poate fi o tehnică dusă la nesfârşit de PSD. Devine un subiect tot mai greu de digerat de PNL.
  • Este pentru prima dată în 33 de ani când între două partide de asemenea dimensiune, aflate la guvernare, se întâmplă aşa ceva. Adică PSD să facă ostentativ conferinţe de presă în judeţe şi să arate că a mai adus nu ştiu câţi primari sau consilieri locali”, a declarat duminică, pentru News.ro, deputatul PNL Alexandru Muraru.

Potrivit acestuia, scopul PSD privind transferul unor primari liberali este acela de a-şi crea un avantaj la alegerile prezidenţiale.

  • „PSD arată că rămâne acelaşi partid pentru care transferul de primari devine o armă politică. La fel au făcut în 2014, prin ordonanţă de urgenţă, dar au mai făcut şi în alte momente cheie, în ideea de a-şi crea avantaj la alegerile prezidenţiale. Acesta este de faptul scopul transferului de primari”, consideră Alexandru Muraru, conform News.ro.

Liderul PNL Iaşi a mai spus că liberalii au propus PSD un pact de neagresiune, prin care transferul aleşilor locali între cele două partide să fie interzis, însă PSD ar fi refuzat să semneze un asemenea document.

Replica PSD Iași: Ipocrizia liberalilor nu are limite

În replică, liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a susținut că Muraru, „un ilustru necunoscut pentru ieşeni, se lamentează public împotriva social-democraţilor în încercarea jalnică de a masca incompetenţa administrativă şi politică a celor care ar fi trebuit să aibă grijă de dezvoltarea comunităţilor din fiecare judeţ”.

  • „Penelistul Alexandru Muraru, un ilustru necunoscut pentru ieşeni, se lamentează public împotriva social-democraţilor în încercarea jalnică de a masca incompetenţa administrativă şi politică a celor care ar fi trebuit să aibă grijă de dezvoltarea comunităţilor din fiecare judeţ.
  • Vă ofer exemplul cel mai elocvent de la Iaşi. Timp de 3 ani, peneliştii din capitala Moldovei au fost preocupaţi numai de rezolvarea problemelor penale şi de satisfacerea camarilei de partid.
  • Costel Alexe şi Mihai Chirica adună împreună nu mai puţin de 8 dosare penale în care au statut de inculpat sau suspect. Comunităţile locale au fost abandonate şi acum liberalii se plâng că oamenii se reorientează spre perspectivele care oferă încredere, stabilitate şi pragmatism. A venit vremea faptelor”, a afirmat preşedintele PSD Iaşi, prefectul Bogdan Cojocaru, potrivit unui comunicat de presă al filialei social-democrate din Iaşi.

El a mai spus că „Alexandru Muraru nici măcar nu cunoaşte realităţile din judeţul Iaşi”.

  • „Pe tot parcursul mandatului de parlamentar s-a făcut remarcat doar prin cheltuirea inutilă a banilor publici pentru nenumăratele vizite efectuate în SUA, la fratele său geamăn. Să nu uităm că înainte de alegerile locale din 2020, pentru a ajunge prin orice mijloace la putere, peneliştii au racolat mai bine de 15% dintre primarii social-democraţi.
  • Cu toate că nivelul investiţiilor în judeţ atinsese cifre record. Peste 1,4 miliarde de euro în 4 ani de administraţie social-democrată la Consiliul Judeţean.
  • Este josnic şi ipocrit să te prezinţi astăzi în faţa oamenilor şi să propui pacte de neagresiune. Tocmai hoţul strigă «hoţii!»”, a adăugat Cojocaru.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro