VIDEO Imagini din dronă cu „ciotul” de autostradă care se construiește lângă București și care va intra în Capitală în zona Pipera-Petricani
Lucrările la cei 3 km de autostradă dinspre Pipera-Petricani spre strada Popasului (și mai departe spre Centură) se apropie de final, iar constructorul a așternut asfalt pe aproape întreg tronsonul. Noi imagini din dronă realizate de Asociația Construim România surprind stadiul lucrărilor, viitoare intersecție cu șoseaua Petricani, rondul de la Gherghiței și pasajul de autostradă peste calea ferată București-Constanța.
„Constructorul a avansat cu lucrările în ultima lună de zile, astfel că a așternut asfalt pe aproape întreg tronsonul, inclusiv strat de uzură, a început montarea de parapeți, dar mai are câteva lucrări de terminat precum relocarea de utilități de pe breteaua de descărcare a traficului la intersecția cu șoseaua Petricani, montarea parapeților, panourilor fonoabsorbante și a stâlpilor de iluminat, trasarea de marcaje și montarea indicatoarelor, precum și alte lucrări de artă”, notează Asociația Construim România.
„Cu toate că mobilizarea în teren nu este una grozavă, sperăm că în următoarea lună de zile constructorul să termine toate lucrările astfel încât recepția să fie făcută până la 1 decembrie 2018!”, mai notează ONG-ul.
Realizarea ultimilor 3 km din A3 spre Capitală a fost contractată în decembrie 2015.
Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor – EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA.
Contractul vizează sectorul de autostrada București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moară Vlăsiei.
În iulie 2012 au fost deschiși traficului cei circa 60 de kilometri de autostrada de la Șoseaua de Centură și până la Ploiești, rămânând însă nefinalizati ultimii 6 km spre Capitală și nodurile rutiere.
„Sectorul Autostrăzii 3 este în lucru în vederea asigurării joncţiunii cu Şoseaua Petricani cu municipiul Bucureşti. Deşi termenul de dare în folosinţă a fost depăşit – ar fi trebuit să fie 1 septembrie – s-a făcut majoritatea lucrărilor mari. Apreciez că în cursul lunii noiembrie acest segment de autostradă va putea fi folosit. Deja se lucrează. Am obţinut toate autorizările din partea Primăriei Generale pentru efectuarea de lucrări în proximitatea carosabilului la Şoseaua Petricani. Au o lună de zile autorizaţie să-şi ocupe una din benzile de circulaţie în vederea realizării acestor lucrări”, a precizat la fionele lunii septembrie ministrul Lucian Şova, citat de Agerpres.