Sari direct la conținut

Înjurăturile despre sex în public nu aduc și educația sexuală acasă. Mâine citește partea a doua a Campaniei Perspektiva LOVE STORY EDUCATION

HotNews.ro
Placuta auto, Foto: Hotnews
Placuta auto, Foto: Hotnews

​Răzvan Ștefănescu și-a luat drept avocat DEX-ul. Ai văzut? Da, el e “suedezul” care a purtat plăcuța cu înjurătura anti-PSD prin România. Da, este cel care a făcut de râs Poliția, după ce aceasta i-a arestat drepturile civile: de expresie și de mișcare.Recitiți story-ul de ieri pe Perspektiva/Hotnews.roAstăzi, te-aș întreba cum de înjurătura din public nu aduce și educația sexuală acasă. Da, este promo-ul interviului de mâine din campania LOVE STORY EDUCATION.Aici, prima parte a campanieide educație sexuală în România.

Suedezul nostru vorbește despre DEX.Deci, nu despre sex. Ai văzut?

Întradevăr, în DEX cuvintele porcoase, cum le numim, și-au reluat locul lor după 1990. Dicționarele Academiei Române, între 1947 și 1989, au cenzurat cuvintele astea atât de frecvente. Astăzi, Suedezul a găsit cuvinte și sensuri contemporane lui.

Paranteză etimologică

Dicționarul Etimologic, cel al lui Candrea-Densușianu (1914), cuprinde ca pe un lucru firesc cuvintele și le explică mai clar originea. Organul feminin este de proveniență slavă, iar cel masculin este latinesc, pullus.

Străvechile latinești culus, bucca, tittia, coleus, floccus, vissina au dat tot atâtea cuvinte care se folosesc uzual în limba română.

Culmea, “Muie” are o controversată istorie. O fi latinesc? Din “a înmuia” declarat în DEX ca fiind latinesc?

Desigur, nu întotdeauna avem nevoie de un răspuns.

Avem un cuvânt-plăcuță auto care a circulat prin România timp de două săptămâni. Un cuvânt devenit simbol al revoltei. Al tupeului. Un simbol. Pentru că Poliția l-a arestat.

Pentru că un viceprimar din Alexandria a amenințat cu moartea. Declarându-l pe Răzvan Ștefănescu un “frustrat”.

Cuvântul n-a devenit de capul lui un simbol. O Românie râde-n hohote de Poliție și de Putere. Se crucește la obrăznicia Suedezului. DEX-ul este citit ca pe apă:

Totuși, frustrații/nefrustrații

În public. Unii folosesc cuvântul porcos, alții nu. Aș veni la interesul meu. Frustrații sau nefrustrații, părinți fiind, își educă copiii adecvat? În sensul folosirii potrivite a organelor, simbolurilor și cuvintelor? Cine crede mai mult în cifre-litere, cum spunea șeful Poliției Rutiere? Cine în simboluri și cuvinte? De ce nu avem LOVE STORY EDUCATION în România?

Răspunsuri poate veți da voi. Răspunsuri poate veți găsi în partea a doua a campaniei noastreLOVE STORY EDUCATION. Mâine după ora 8 pe Perspektiva/Hotnews.ro

Aici ajungem la tema campaniei noastre Perspektiva. CLICK pe LOVE STORY EDUCATION.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro