Sari direct la conținut

Președintele Mexicului îi cere secretarului de stat american reunirea familiilor de imigranți

HotNews.ro
Enrique Pena Nieto, Foto: Wikipedia
Enrique Pena Nieto, Foto: Wikipedia

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a cerut vineri Statelor Unite reunirea rapidă a familiilor de migranţi despărţite la frontiera celor două ţări, informeazăAgerpres, care citează DPA.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei mexicane, Pena Nieto şi-a exprimat faţă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, îngrijorarea privind situaţia miilor de copii despărţiţi de părinţii lor. El a cerut „o alternativă permanentă care să dea prioritate binelui şi drepturilor minorilor”.

Pompeo a condus la Ciudad de Mexico o delegaţie americană din care au mai făcut parte secretarul pentru securitate internă Kirstjen Nelsen, secretarul trezoreriei Steven Mnuchin şi consilierul prezidenţial Jared Kushner. Reprezentanţii SUA s-au întâlnit atât cu preşedintele în exerciţiu al Mexicului, cât şi cu succesorul acestuia, Andres Manuel Lopez Obrador, câştigătorul alegerilor de la începutul acestei luni, care urmează să preia funcţia supremă în stat pe 1 decembrie.

Viitorul preşedinte mexican i-a transmis lui Donald Trump o listă de propuneri, care nu vor fi dezvăluite înainte de a fi aduse la cunoştinţa liderului de la Casa Albă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro