Subiectele zilei: Cum finanteaza Moscova organizatia revizionista maghiara 64 de Comitate; Marturie terifianta din "Casa Sfanta", sediul sectei Cercul. "Guru" Apostolache folosea tinere actrite ca sclave sexuale; Act barbar. O romanca a fost injosita si lovita cu pietre de un grup de elevi irlandezi
Marturie terifianta din „Casa Sfanta”, sediul sectei Cercul, din Targu Mures. „Guru” Apostolache folosea tinere actrite ca sclave sexuale si mana de lucru la zidarie. Publicam marturia unei tinere ajunsa sclava sexuala in „Cercul” din Mures, secta pastorita de „guru” Sebastian Apostolache. Fata a fost eliberata cu ocazia perchezitiilor DIICOT de la sfarsitul saptamanii trecute la mai multe adrese din judetul Mures. Marturia fetei face referire la mai multe personaje si evenimente din viata comunitatii din jurul lui Apostolache. Acesta, in varsta de 60 de ani, este un coregraf ajuns „maestru spiritual” pentru un grup de admiratoare din Targu Mures. Principala sa colaboratoare pare a fi o angajata a Universitatii de Arte, Nusa Kelemen. Aceasta si-a dat fiica pe mana maestrului acum 8 ani, cand fata, Villa, avea 11 ani. Acum si Villa e cercetata, ea ajutand la racolarea altor tinere. Fetele racolate erau studente la Universitatea citata, noteazaEVZ.
Act barbar. O romanca a fost injosita si lovita cu pietre de un grup de elevi irlandezi.”Tu nu esti o fata. Esti un imigrant, nu ar trebui sa fii in tara asta”. O romanca a fost abuzata verbal in Irlanda de Nord, fiind jignita pentru originea sa. Agresorii i-au strigat femeii ca nu are ce cauta in tara lor, numind-o „atacator sinucigas”, scrie publicatia Belfastlive.co.uk. Romanca mergea pe o strada din regiunea Antrim, cand trei elevi au aparut de nicaieri si au inceput sa-i adreseze cuvinte injurioase. Liceenii au filmat intreaga scena, iar in imagini se poate observa cum femeia incearca sa tina piept atacului verbal venit din partea grupului. Gestul tinerilor a fost condamnat de consilierii locali, care au subliniat ca oamenii din Antrim ii primesc cu bratele deschise pe imigranti. „Este socant si neplacut sa vedem cum aceasta femeie este abuzata verbal. Sper ca si-a revenit dupa acest episod”, a precizat si primarul Noreen McClelland, citat deRomania Libera.
Cum finanteaza Moscova organizatia revizionista maghiara 64 de Comitate. O organizatie care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari si coalizeaza in jurul ei sute de tineri secui din Transilvania este sustinuta financiar atat din Romania, cat si pe filiera ruseasca, arata RISE Project intr-un documentar. In ultimii ani, membri ai Miscarii Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate (HVIM) au deturnat mitinguri, s-au incaierat cu jandarmii, au vrut sa detoneze o bomba artizanala in mijlocul unei parade militare si sa arunce in aer o conducta de gaze care leaga Ardealul de restul tarii. Doi dintre liderii locali ai HVIM sunt judecati in prezent pentru presupuse acte de terorism, in timp ce liderii din Ungaria sunt declarati indezirabili pe teritoriul Romaniei. RISE Project a investigat o parte din activitatile aceste organizatii fantome si a aflat ca in spatele ei sta un lant de interese care trece prin Budapesta si se opreste la Moscova, relateazaAdevarul.
Interviu Mihnea Motoc / Axa cu Londra si Washington dupa Brexit *Din 2017 – sistemul rezervistilor voluntari. Un domeniu in care nu se simt – slava Domnului – politicile electorale. In interviul acordat pentru cursdeguvernare.ro, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, vorbeste de implementarea contracronometru a deciziilor luate de NATO la summit-ul de la Varsovia, privind securizarea flacului estic dupa anexarea Crimeii de catre Rusia, intr-un context politic si militar aflat in plina transformare : cum si cu cine se constituie brigada multinationala de pe teritoriul Romaniei * cum va arata configuratia de aparare din Romania a aliatilor * ce inseamna „armata unica europeana” si ce cauta Romania in aceasta ecuatie * ce inseamna efectivele de voluntari care vor intra in sistem din anul 2017, scrieCurs de Guvernare.
Un licean iti spune de ce scoala din Romania suge viata din tine.Mai toate topurile de specialitate arata fara drept de apel ca, in ceea ce priveste educatia, finlandezii sunt cei mai eficienti si reusesc cel mai bine sa produca oameni capabili sa se integreze pe piata fortei de munca. Finlanda a inteles ca ceea ce conteaza in viata e ceea ce stii sa faci pe bune, adica practica, si nu ceea ce se presupune ca ar trebui sa faci, adica teoria. Daca citesti cateva articole despre sistemul asta din nord, o sa ti se para de-a dreptul SF. Zilele de scoala incep intre ora 9 si 9.45, elevii stau cel mult cinci ore la scoala pentru ca guvernul a scos din programa materiile neimportante, profesorii sunt mai degraba prieteni cu elevii si, pe langa toate astea, in scoala se predau decenta si modestia. Suna bine, nu? Mi se pare ca tot sistemul asta te face sa ai mai multa incredere in rasa umana. Pana cand te trezesti ca nu te cheama Mikko Korhonen si deci n-o sa ai parte de asa ceva pentru ca tu traiesti si inveti in Romania, informeazaVice.
Cum fac cersetorii romani din Paris bani de pe urma crizei refugiatilor. La Paris, criza imigrantilor s-a transformat in principalul pretext pentru ca cersetorii romani sa incerce sa faca ceva bani in plus de pe urma compasiunii pe care o starneste in randul unora dintre europeni. Acestia au ajuns sa se dea drept imigranti sirieni scapati din calea razboiului si sa afiseze pancarte cu mesaje disperate pentru a-i face pe francezi sa bage mana in buzunar. Totusi, scenariul pica rapid atunci cand reporterii France 3 incearca sa stabileasca o discutie in limba araba. Chiar daca stiu cateva cuvinte si reusesc sa spuna ca vin din Alep, femeile aflate la cersit in intersectie recunosc, pana la urma, in franceza, ca, de fapt, sunt de origine romana. In capitala Frantei, la colt de strada, femeile cer in mod explicit ajutor financiar, prin niste pancarte pe care le afiseaza de luni de zile, incercand sa treaca drept refugiati sirieni: „familie siriana SOS”. La o intersectie din Saint-Denis, cateva femei cersesc, insotite de doi copii. O echipa a France 3 incepe o conversatie in araba, potrivitGandul.