Sari direct la conținut

Un grup de insurgenți ucraineni revendică responsabilitatea pentru atacul asupra unui sediu rus din Herson

HotNews.ro
Lunetist in regiunea Herson, Foto: Virginie Nguyen Hoang / AFP / Profimedia
Lunetist in regiunea Herson, Foto: Virginie Nguyen Hoang / AFP / Profimedia

Atesh , un grup insurgent ucrainean, a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra sediului unui partid politic rus din Herson, potrivit Sky News.

Atesh a declarat că a „distrus” marți seară centrul electoral al Rusiei Unite din Nova Kahovka.

În explozie, ar fi fost uciși trei soldați ruși, care erau responsabili de paza sediului. Dar acest lucru a fost negat de un politician pro-rus local.

„Ca urmare a incendiului care a apărut în urma exploziei, toată documentația pe care ocupanții au adus-o pentru alegerile programate pentru 8-10 septembrie a ars”, a scris grupul pe Telegram .

„Nu vom tolera pseudo-alegeri pripite pe teritoriul nostru. Atesh va continua să lupte până când ultimul ocupant va părăsi teritoriul Ucrainei”, se mai spune în postare.

Rusia a fost acuzată că a torturat ucraineni în Herson, dar acest lucru a fost negat de Moscova în mai multe rânduri.

Primarul din Nova Kohovka, Vladimir Leontiev, a denunţat un „atac terorist”, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass. „Nimeni nu ne va perturba viaţa paşnică”, declară el.

Aproape jumătate dintre ucrainenii deţinuţi în centre de detenţie în Herson au fost supuşi torturii şi unor violenţe sexuale, arată un raport publicat în august de către Mobile Justice Team, care face parte din proiectul „Atrocity Crimes Advisory Group” (ACA, Grupul Consultativ privind Atrocităţi Criminale), susţinut de către Regatul Unit, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite.

Gardieni ruşi sunt acuzaţi în acest raport că îşi supun victimele, în camere de tortură, simulării înecului, unor bătăi crunte, violuri şi alte tehnici.

Rusia respinge orice acuzaţii de tortură şi încălcări ale drepturilor omului în Ucraina, în pofida unor dovezi copleşitoare care arată contrariul, investigate, compilate şi publicate de către ONG-uri din domeniul drepturilor omului şi presa internaţionale.

Atac în Zaporojie

Un atac cu dronă ucraineană asupra unei adunări a oficialilor autorităților de ocupație din regiunea Zaporojie a lovit„peste 30 de trădători”, au afirmat serviciile de securitate ale Kievului.

O sursă Kyiv Post din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a declarat că atacul a vizat marți o adunare a „președinților comisiilor electorale ale secțiilor de votare” din orașul Kamianka-Dniprovska.

„S-au adunat mai mult de 30 de trădători, care erau păziți de militari ruși, în special oameni ai lui Kadîrov”, a declarat sursa pentru Kyiv Post.

Urmărește ultimele evoluții din a 553-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro