Sari direct la conținut

După Mica Sirenă, și noua Albă ca zăpada stârnește controverse / Noi probleme pentru Elon Musk / Delta Force se întoarce după 25 de ani

HotNews.ro
Nerd Alert, Foto: Hotnews
Nerd Alert, Foto: Hotnews

După Mica Sirenă, și noua Albă ca zăpada stârnește controverse ● Ewan McGregor vrea neapărat un sezon 2 pentru „Obi-Wan Kenobi” ● Serialul „Warrior Nun” se transformă într-o trilogie de filme ● „Delta Force” se întoarce după 25 de ani ● Breșă masivă de date pe Discord.io ● Fanii lui Taylor Swift din Europa pot studia acum Literatura (Versiunea lui Taylor) ● Noi probleme pentru Elon Musk

După Mica Sirenă, și noua Albă ca zăpada stârnește controverse

Noul film Albă ca zăpada aflat în lucru la Disney a atras critici încă de când a fost anunțat, alegerea actriței americane Rachel Zegler pentru rolul principal fiind contestată de unii deoarece are origini hispanice. Apoi, tabloidul britanic The Daily Mail a publicat mai multe fotografii de la presupusele filmări pentru lungmetraj, care au atras imediat acuzații că va fi o nouă producție „woke” a Disney.

Disney a negat însă rapid autenticitatea imaginilor, spunând că sunt false. Dar critici au venit și dinspre stânga spectrului ideologic, actorul Peter Dinklage (Tyrion Lannister din Game of Thrones) acuzând că povestea filmului este „regresivă” din cauza modului în care sunt prezentați piticii: „Ești progresist într-un fel dar tot faci acea poveste regresivă a 7 pitici care trăiesc într-o peșteră. Ce naiba faci?”.

Disney a răspuns într-un comunicat că „pentru a evita stereotipurile din filmul animat original, luăm o abordare nouă cu aceste 7 personaje și ne-am consultat cu membri ai comunității de nanism”. Ei bine, comentariul respectiv pare să îl fi supărat pe fiul lui David Hand, fiul unuia dintre regizorii filmului animat antemenționat, cel din 1937 și al cărui producător a fost însuși Walt Disney.

Hand jr. a declarat într-un interviu acordat celor de la The Telegraph că Walt Disney ar dezavua direcția „woke” a noului lungmetraj și că atât acesta, cât și tatăl său, „s-ar învârti în mormânt” dacă ar putea vedea noua Albă ca zăpada pregătită acum de studio. „Este un concept total diferit și pur și simplu sunt în dezacord total cu el, și știu că tatăl meu și Walt” ar fi la fel, a spus el, printre altele.

„Gândurile lor [a celor de la Disney] sunt atât de radicale acum. Ei schimbă poveștile, schimbă procesul de gândire al personajelor. Inventează chestii noi ‘woke’ și nu sunt fan al acestui lucru. Sincer să fiu mi se pare puțin jignitor ce ar fi făcut cu unele dintre aceste filme clasice. Nu există niciun respect pentru ceea ce au făcut Disney și tatăl meu. Cred că s-ar învârti în mormânt”, a mai spus acesta.

Rachel Zegler nu este în mod clar de acord cu el, declarând anterior că povestea originală „se concentrează mult pe povestea ei de dragoste cu un tip care o pândește la propriu…ciudat. Deci nu am făcut asta de data aceasta”. Zegler a spus că noul film nu va fi o poveste despre „dragostea adevărată”, ci unul în care Albă ca zăpada „visează să devină liderul care știe că poate să fie”.

Zegler, surprinsă de paparazzi pe platourile de filmare ale lungmetrajului ce ar urma să apară anul viitor (FOTO: Spartacus / SplashNews.com / Profimedia Images)

Ewan McGregor vrea neapărat un sezon 2 pentru „Obi-Wan Kenobi”

Trecând la producții mai puțin controversate ale Disney, McGregor n-a făcut vreun secret din faptul că a fost încântat să se întoarcă în rolul Cavalerului Jedi pentru miniseria lansată anul trecut. Deborah Chow, regizoarea serialului, a dezvăluit acum pentru The Hollywood Reporter că actorul scoțian a început să îi propună idei pentru un sezon 2 imediat după încheierea filmărilor.

„În timp ce Ewan și eu finalizam chiar ultimul cadru și în timp ce la modul propriu îmi dădeam jos căștile, el deja îmi propunea idei pentru sezonul 2. Există încă 10 ani plini de povești [până unde este reluată povestea în următorul titlu SW] și nu cred că este cu totul exclus. Este o situație de ‘nu spune niciodată niciodată’, dar chiar am conceput aceasta să fie o serie limitată”, a spus Chow.

Până la un eventual sezon 2 al Obi-Wan Kenobi, Lucasfilm se pregătește să lanseze Ahsoka, următorul său serial Star Wars, peste doar câteva zile (22 august, mai exact), ocazie cu care a lansat și un nou trailer-teaser pentru serie. Iar după cum poți vedea mai jos, e unul care aduce un actor familiar, ce s-a întors și pentru Obi-Wan Kenobi:

Serialul „Warrior Nun” se transformă într-o trilogie de filme

„Sunt foarte fericit să anunț că Warrior Nun (Călugărița războinică) se întoarce ca o trilogie de pelicule. Repet, o trilogie de lungmetraje. Trei”, a anunțat săptămâna aceasta într-un mesaj video Dean English, producătorul executiv al serialului care a fost anulat recent de Netflix după două sezoane, spre marea dezamăgire a fanilor, care au demarat o campanie online de salvare a seriei.

Potrivit Collider, hashtag-ul #SaveWarriorNun a intrat în trendurile Twitter în mod repetat și peste 123.000 de persoane au semnat o petiție online care cerea Netflix să reînnoiască serialul pentru un al treilea sezon. Deși campaniile de genul nu au niciun efect în 99% din cazuri, de data aceasta a reușit cel puțin în parte, după cum rezultă din anunțul în care English le-a și mulțumit pe larg fanilor.

Anunțul său vine după ce Simon Barry, creatorul Warrior Nun, a confirmat că spectacolul a fost salvat, dar nu a vrut să ofere mai multe detalii, precizând doar că acesta nu va continua la Netflix. English nu a divulgat nici el casa pe care și-a găsit-o Călugărița războinică, invocând greva scenariștilor și actorilor de la Hollywood care îl împiedică să facă asta. Va trebui să mai așteptăm puțin să vedem.

„Delta Force” se întoarce după 25 de ani

Dezvoltatorul TiMi Studio Group a anunțat vineri întoarcerea unui nume clasic al genului de jocuri video shooter: Delta Force, titlul lansat în 1998 și cunoscut de o întreagă generație de gameri din România, înainte ca rețelele locale să se încingă apoi cu Counter Strike. Noul joc va fi un efort pe mai multe platforme, de la PC la console și dispozitive mobile, după cum relatează IGN.

Dispozitive mobile fiindcă TiMi Studio aparține de gigantul chinez Tencent Group, care normal că o să vrea să îl pună și pe telefoane. Mă rog, pe partea tehnică vom afla mai multe marțea viitoare la Gamescom Opening Night Live, dar din ce se poate vedea din mini-trailerul de gameplay lansat vineri, modul multiplayer va fi unul important, la fel ca în jocul original.

„În plus, modul nostru de campanie este bazat pe filmul ‘Black Hawk Down’. Jucătorii vor putea experimenta bătălii autentice și palpitante din celebrul film. Echipa noastră a studiat pe larg filmul și contextul istoric respectiv”, a declarat Shadow Guo, producătorul viitorului joc, pentru IGN. Printre altele, el a mai spus că în bătăliile multiplayer vor putea intra peste 32 de jucători.

„Pentru a crea o atmosferă grandioasă de luptă pe teren, apă și în aer, am dezvoltat o variatate de moduri de luptă și hărți care integrează…”, ok, îți dai seama unde bate cu asta, omul își face reclamă produsului. N-am idee cum au ajuns drepturile pentru Delta Force pe mâna chinezilor, dar multe se pot întâmpla într-un sfert de secol. Până o să avem și o dată de lansare, uite trailerul de care ziceam:

Breșă masivă de date pe Discord.io

Serviciul care permitea utilizatorilor săi să creeze link-uri personalizate pentru canalele lor de Discord a anunțat în urmă cu câteva zile că se închide în urma unei breșe de date care a dus la furarea informațiilor legate de conturile a peste 760.000 de utilizatori. Datele au ajuns la un hacker care le-a scos deja la vânzare.

Site-ul discord.io afișează acum un mesaj care informează utilizatorii că „oprim toate operațiunile pentru viitorul imediat” și o listă în care explică ce anume a fost furat, și ce nu. În esență cam toate datele importante au fost vulnerabilizate, mai puțin cele legate de plăți întrucât toate acestea sunt gestionate prin aplicații terțe, PayPal și Stripe, și nu sunt salvate pe serverele discord.io.

Administratorii site-ului mai notează că, întrucât acesta salvează doar id-ul de utilizator de pe Discord, nu și tokenul de autentificare, nu e nevoie de schimbarea parolei pe Discord propriu-zis. Acest lucru nu este însă valabil și pentru cei care și-au făcut cont pe discord.io înainte de 2018, folosind înregistrarea cu nume de utilizator/parolă, relatează TechRadar.

Utilizatorii cu conturi mai vechi de 5 ani sunt îndemnați să își schimbe imediat parola pe Discord și alte site-uri pe care au folosit-o (FOTO: Sheldon Cooper / Zuma Press / Profimedia Images)

Fanii lui Taylor Swift din Europa pot studia acum Literatura (Versiunea lui Taylor)

Tot ce trebuie să facă cei care vor să asiste la cursuri despre Love Story, să predea lucrări despre Paper Rings și studieze paralelele dintre muzica lui Swift și scrierile unor autori ca Sylvia Plath, Charles Dickens și William Shakespeare, printre alții, este să se înscrie la cursul de „Literatură (Versiunea lui Taylor)” predat la Universitatea Gent din Belgia începând cu toamna aceasta.

Profesoara Elly McCausland, titulara cursului, pare să fie la rândul ei o „swiftie”, dacă e să ținem cont că are și un blog numit „Swifterature”. Ea a povestit într-un interviu acordat CNN că interesul ei față de muzica lui Swift s-a intensificat după ce a început să se gândească mai mult la The Great War, o melodie bonus de pe ultimul album al lui Swift, Midnights.

„[Cântecul] folosește Primul Război Mondial drept analogie pentru frângerea inimii. Asta m-a făcut să mă gândesc la poezia Daddy a Slyviei Plath, în care ea folosește Holocaustul pentru a discuta relația ei turbulentă cu tatăl ei. Această folosire a durerii istorice ca metaforă (pentru dragoste și pierdere) m-a făcut să mă gândesc la alte paralele din literatură, și așa a apărut cursul”, a explicat McCausland.

Profesoara spune că, deși colegii săi s-au uitat ciudat la ea când a venit cu ideea, nu a primit „niciodată atât de multe emailuri de la studenți entuziasmați întrebând dacă pot să urmeze cursul”. „Literatură (Versiunea lui Taylor)” pare primul curs de acest fel predat în Europa, deși în Statele Unite mai multe universități, printre care și Stanford, au introdus materii legate de muzica lui Taylor Swift.

Swift e deja un fenomen cultural (FOTO: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images)

Noi probleme pentru Elon Musk

La mai puțin de o săptămână după ce Linda Yaccarino noul CEO al Twitter, sau mai nou „X”, dădea asigurări că rețeaua de socializare este sigură pentru branduri, cel puțin alte două companii majore au anunțat că își suspendă publicitatea pe platformă – gigantul farmaceutic Gilead și NCTA (Asociația de Internet și Televiziune din SUA) – deoarece reclamele lor au apărut alături de conținut neonazist.

Twitter a avut mari probleme în a convinge companiile să își mențină publicitatea pe platformă după ce Elon Musk a cumpărat-o în octombrie anul trecut și a dispus reinstaurarea a mii de conturi suspendate anterior din cauza incitării la ură sau violență, precum și a altor motive ca de exemplu răspândirea de dezinformare.

Eforturile lui Musk de a se prezenta drept un „absolutist” al libertății de exprimare n-au căzut tocmai bine Twitter, care a pierdut aproape jumătate din cei mai mari clienți plătitori după schimbările politicilor de moderare impuse de miliardarul sud-african. Iar anunțul făcut de Gilead și NCTA săptămâna aceasta a picat deosebit de prost, venind tocmai după un interviu rar acordat de șefa Yaccarino.

CEO-ul Twitter/X a dat asigurări în interviul pentru CNBC că platforma se concentrează pe siguranța pentru branduri odată cu lansarea unor noi instrumente „de sensibilizare” și alte lucruri care să garanteze că firmele nu vor fi afectate în vreun fel de conținutul postat de utilizatorii platformei. Însă doar câteva zile mai târziu o investigație a arătat cum lucrurile nu stau chiar așa.

Investigația a arătat, printre altele, cum reclame ale unor branduri precum Amazon, FIFA, Samsung, MLB, Sports Illustrated și Adobe au fost afișate la conținutul postat de „New American Union”, o pagină care distribuia mesaje supremațiste, neonaziste și pro-Hitler. Twitter/X a anunțat ulterior suspendarea contului de pe platformă, relatează Mashable.

Una dintre problemele cu care se confruntă Musk la Twitter e că statul nu dă subvenții pentru rețelele de socializare, ca pentru celelalte afaceri ale sale (FOTO: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia)

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert de weekendul trecut, o poți găsi aici:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro